Drömchansen får vänta för Blomqvist

FOTBOLL

”De håller på att rösta på förbundet”

Foto: Jesper Blomqvist.

Jesper Blomqvist vill spela fotboll i Indonesien.

Men 37-åringen får vänta.

– De håller på att rösta för att få förbundet att godkänna ligan som officiell, säger Blomqvist till Sportbladet.

Det är känt sedan tidigare att Jesper Blomqvist har varit i Indonesien för att diskutera med representanter för en utbrytarserie.

Ligan vill ha officiell status i landet och för att få det måste man godkännas av det indonesiska fotbollsförbund och Fifa.

– Det finns en liga sedan tidigare och det är första året som de kör den här nya ligan. De ska rösta på förbundet för att få rätt status, säger Jesper Blomqvist till Sportbladet.

Är det avgörande för dig?

– Jag känner helst att det ska vara det. De var jätteseriösa och vill att det ska bli något bra för fotbollen, de vill det ska bli officiellt.

Sedan Blomqvist var i Indonesien har han haft kontakt med representanterna via telefon. De uppger att röstningen kommer att äga rum i slutet av april.

– Det är första steget som ska lyckas, sedan får vi se vad som sker. Jag var där och lyssnade och fastnade verkligen för deras koncept. Jag tror jag kan bidra med en hel del, säger Blomqvist.

Det mesta talar alltså för att den förre Milan- och Manchester United-spelaren kommer att spela fotboll i Indonesien om de sista bitarna faller på plats.

– Det är ganska långt kvar. De körde igång i januari och trodde de skulle spela till oktober. Men istället spelar de juni ut och sedan stänger de ligan för att ta in nya lag, säger 37-åringen.

– Sedan startar de upp en ny säsong i september.

Är det då du hoppas på spel?

– Det lät jättespännande när jag var där, det är spännande.