”Real Madrid värsta tänkbara motstånd för oss just nu”

FOTBOLL

BARCELONA. Skadeeländet fortsätter för Barcelona inför årets viktigaste match.

Tajmingen kunde inte vara sämre, om man ska tro spelarna själva.

– Real Madrid är värsta tänkbara motstånd för oss just nu, säger Sergio Busquets inför dubbelmötet i Champions League.

Foto: Busquets.

Lördagens seger mot Osasuna betyder i princip att Barcelona vunnit ligan, med ett försprång på åtta poäng före Real Madrid när bara fem matcher återstår.

Men det blev en dyrköpt seger, där både Maxwell och Gabriel Milito fick kliva av med skador, och söndagens medicinska undersökning av de båda försvararna som lider av ljumskproblem respektive en sträckning i låret säger att de närmaste dygnen får avgöra om de är spelbara inför onsdagens första möte med Real Madrid i semifinalen i Champions League eller inte.

Higauín tillbaka

Sedan tidigare är Eric Abidal borta på grund av operation av en tumör i levern och backkollegan Carles Puyol har bara gjort en match efter tre månaders lång rehabiliteringen av sin knäskada.

Hos Real Madrid är mittfältaren Sami Khedira borta resten av säsongen efter att ha skadat sig i matchen mot Valencia i lördags, men man har samtidigt fått tillbaka anfallaren Gonzalo Higauín efter rekordsnabb rehabilitering av ett diskbråck och i 6–3-segern mot Valencia gjorde argentinaren tre av Real-målen.

– I nuläget är Real Madrid den absolut sämsta motståndaren vi kan ställas mot. Dels på grund av den fantastiska kvalitet deras spelare och tränare besitter, men också för att det är det lag som känner oss allra bäst, säger Barcelonas Sergio Busquets.

”Måste jobba hårt”

– De senaste mötena mellan lagen har varit jämna och avgjorts av detaljer. Jag tror att det kommer att bli samma sak nu. Real Madrid vill också spela fotboll och det går inte att dominera en hel match mot dem, säger Busquets, som menar att det är dags att byta tankesätt inför de två mötena i Champions League den kommande veckan.

– Det är matcher som inte avgörs efter 90 minuter utan efter 180, och vi måste vara koncentrerade och jobba hårt, säger Sergio Busquets.

ARTIKELN HANDLAR OM