Feyenoord på plats – för att studera Gerndt

FOTBOLL

Uppges lägga bud mellan 25-30 miljoner kronor

GÖTEBORG. Feyenoord är nästa holländska klubb som är mycket intresserad av Alexander Gerndt, 24.

I kväll studerar laget tränare Mario Been anfallaren på Gamla Ullevi.

Tidigare i vintras var det Groningen som la bud på den allsvenske skyttekungen från 2010.

Nu är det klassiska storlaget Feyenoord som är rejält intresserade av Gerndt.

Rotterdamklubben har via chefsscouten Michel Beukers och klubbdirektören Eric Gudde följt Helsingborgsanfallaren under en längre tid.

Säljer talang till Inter

Nu har Feyenoord redan gjort upp om att sälja anfallstalangen Luc Castaignos till Inter och meddelat att man inte vill förlänga lånet med danske Sören Larsen och söker därför anfallare inför kommande säsong, skriver Algemeen Dagblad.

Efter att ha haft stora ekonomiska och sportsliga problem i ett par år har situationen stabiliserats i det tidigare storlaget.

Enligt Sportbladets välinformerade källa är Feyenoordtränaren Mario Beens besök ikväll i samband med att Helsingborg möter IFK Göteborg på Gamla Ullevi avgörande för om klubben ska lägga ett bud på 25–30 miljoner kronor på Gerndt.

Konkurrens från tyska klubbar

Samtidigt är inte Feyenoord ensamma på banan kring Gerndt.

Ett flertal främst tyska och holländska klubbar följer 24-åringen. Det kan göra att prislappen stiger en bit över 30 miljoner kronor, hoppas man från Helsingborgshåll.

Nyligen sa HIF:s sportchef Jesper Jansson till Sportbladet:

– Alexander har de kvalitéerna och vi vet vår plats i näringskedjan. Sedan om det blir i sommar eller senare som han flyttar är svårt att säga. Vi hoppas att Alexander är framgångsrik med HIF och att vi är med i Europa Leagues gruppspel till hösten. Det skulle vara en bra erfarenhet för honom.

ARTIKELN HANDLAR OM