Utbytt Gerndt visade missnöje efter matchen

Foto: Helsingborg fick med sig tre poäng från Strandvallen – men Alexander Gerndt var inte nöjd med tränarens direktiv. ”Jag jobbar som en innermittfältare”, säger han.
FOTBOLL

HÄLLEVIK. Efter andra raka tävlingsmatchen utan mål reagerade Alexander Gerndt när han blev utbytt genom att vända sig mot tränaren Conny Karlsson och demonstrativt skaka på huvudet.

Efteråt antydde han att det handlade om taktiken.

– Jag jobbar som en innermittfältare i dag känns det som, sa Gerndt.

Fjolårets slivermedaljörer Helsingborg tog tre poäng i årets tuffa bortapremiär mot Mjällby. Precis som i senaste mötet på Strandvallen avgjorde Erik Sundin med matchens enda mål.

Mjällby var nära att kvittera i femte övertidsminuten men målvakten Pär Hansson styrde undan Robin Cederbergs välplacerade frispark.

Oavgjort hade inte varit orättvist.

”Ska vara glada”

– Det var ingen bra match. Vi spelade inte som vi brukar göra. Vi gjorde det väldigt enkelt för dem. Vi ska vara glada att vi fick med oss tre poäng, säger HIF:s landslagsstjärna Alexander Gerndt, som blev utbytt i 84:e minuten efter endast ett eget skott på mål.

In kom mittbacken Joseph Baffo för att stärka defensiven sista minuterna vid ledning 1–0.

’Vem vill inte spela?’

Gerndt gick raka vägen till omklädningsrummet men hann vända sig om och skaka på huvudet mot sin tränare.

– Vem vill inte spela? förklarade Gerndt efteråt.

Han antydde att besvikelsen också handlar om taktiken.

– Jag jobbar som en innermittfältare i dag känns det som.

’Han fick inte till det’

Det var Gerndts andra raka tävlingsmatch utan mål, det blev inget mot Malmö FF i supercupfinalen heller. Conny Karlsson tycker att reaktionen är naturlig.

– Jag gjorde ett taktiskt byte. ”Sudden” (Erik Sundin) kunde offra sig mer i de här grislöpningarna mellan Mjällbys mittbackar. Men jag tror att Alexander kanske var besviken över sin egen insats, att han inte fick till det riktigt. Då blir det ännu värre. Men det är fullt naturligt. Det är ingen dramatik i det här, säger Conny Karlsson.

Apropå kritiken mot taktiken säger Karlsson:

– Vi blev väldigt mötande med båda forwards. Jag vet inte varför. Men om man ser på målet vi gör, det hade vi pratat om inför matchen. Forwards skulle sjunka ner och jobba mot deras två mittfältare. Gerndt var nere där och vann bollen och vi fick kontringen vi ville ha. Det hade vi velat se mer av.

Mjällbys stjärna Tobias Grahn:

– Spelare blir missnöjda när de blir utbytta. Alexander är en duktig fotbollsspelare men i dag hade vi bra koll på honom.

ARTIKELN HANDLAR OM