”Arsenal och Liverpool vill ha Chelsea-stjärnan”

FOTBOLL

Här är fler galna rykten från Fotbollseuropa

Det är inte bara Zlatan Ibrahimovic som är omskriven i Fotbollseuropa.

Enligt de senaste ryktena är en kontroversiell affär i görningen i London, Thiago Silva kan lämna Milan för Barcelona och Arsene Wenger uppges peka ut Pep Guardiola som sin ersättare på tränarbänken i Arsenal.

Här är de senaste mer eller mindre galna ryktena från Europa.

Transferfönstret är stängt i Europa men det hindrar inte klubbarna från att förbereda framtida köp – och tidningarna från att spekulera i kommande övergångar. Söndagens upplagor i Italien, Frankrike, England och Spanien är fyllda av transferrykten.

”Arsenal och Liverpool i kamp”

Enligt spanska El Mundo Deportivo är Barcelonas första prioritet i vinter, och kommande sommar, att värva en ny mittback. Klubben har haft skadeproblem i försvaret och högst upp på önskelistan uppges nu Milans Thiago Silva stå. Samtidigt kan laget förlora en annan försvarare och sin manager.

Enligt samma tidning är Eric Abidal på väg till Paris Saint Germain och enligt brittiska uppgifter är Pep Guardiola högaktuell för att ta över Arsenal efter Arsene Wenger.

The Mirror skriver att Wenger kan lämna Arsenal för att bli engelsk förbundskapten när Fabio Capellos avtal med förbundet går ut 2012. Fransmannen uppges då själv få peka ut sin ersättare i Arsenal och Guardiola ska vara favorit till jobbet.

Samtidigt uppges Wenger göra vad han kan för att förstärka sitt nuvarande lag efter krisstarten. Klubben slåss nu med Liverpool om Chelsea-stjärnan Salomon Kalou.

”Drogba kan lämna gratis”

26-åringen sitter på ett utgående kontrakt och har petats efter sina två starten i inledningen av Premier League. Arsenal uppges nu förbereda ett bud på motsvarande 62 miljoner kronor och om Chelsea nobbar det riskerar de att förlora Kalou helt gratis nästa sommar. Men han är inte enda stjärnans om kan lämna Chelsea utan ersättning till klubben.

Enligt Daily Star försöker Bayern München locka över Dider Drogba när 33-åringens kontrakt löper ut med London-klubben nästa sommar. Men trots alla rykten kring Chelsea är det en annan klubb som fortsätter att dominera spekulationerna.

Enligt Daily Express är Paris Saint Germain på väg att värva Dimitar Berbatov från Manchester United och David Beckham som snart är kontraktslös. PSG har egentligen bara en konkurrent i ryktesfloran och det är stenrika ryska klubben Anzhi Makhachkala.

Efter värvningen av Samuel Eto'o uppges nu ryssarna vilja ta hem Andrej Arsjavin från Arsenal. Enligt The People har klubben meddelat Arsjavin att "pengar är inget problem".

Spekulationerna lär fortsätta.