”Åtta kan tvingas bort från Arsenal”

FOTBOLL

Kan ersättas av fem supertalanger

Foto: Andrej Arsjavin, Tomas Rosicky och Gael Clichy.

Arsenal planerar enligt Daily Mail att sälja åtta spelare i sommar.

Målet är att få in 360 miljoner till nyförvärv för att bygga om laget i jakt på en titel.

– Det finns lag som investerar tio gånger så mycket som oss, säger managern Arsene Wenger.

Arsenals manager Arsene Wenger har på senare tid fått utstå hård kritik efter uttåget i Champions League, ligacupen och FA-cupen. Nu är laget dessutom en bra bit efter Manchester United i ligatoppen men Wenger försvarar prestationen.

”Vi är 23 – Barça 27,5”

– Vi har gjort bra ifrån oss med tanke på vår ålder eftersom vi är tvåa i ligan. Är det en katastrof? Det finns lag som investerar tio gånger så mycket som vi gör, en spelare kostar mer än hela vårt lag och de är bakom oss, säger Wenger.

– Vårt lag är 23 år. När vi spelade mot Barcelona var deras 27,5. Det är viktigt att vi förstår att deras prestation är helt otrolig i den åldern. En dag kommer folk att förstå det men just nu är jag inte säker på att de gör det.

”Redan tagit beslutet”

Enligt Daily Mail har dock inflytelserika personer bakom den sportsliga ledningen redan nu agerat och tagit beslutet att kasta om rejält i truppen. Andrej Arsjavin, Gael Clichy, Nicklas Bendtner, Emmanuel Eboue, Tomas Rosicky, Abou Diaby, Denilson och Manuel Almunia bjuds alla ut till försäljningen i sommar, skriver tidningen.

Målet är att få in 360 miljoner att investera i nya spelare. På önskelistan uppges Leighton Baines (Everton), Eden Hazard (Lille), Alex Oxlade-Chamberlain (Southampton), Manuel Neuer (Schalke) och Phil Jones (Blackburn) finnas.

ARTIKELN HANDLAR OM