Kim Källström: Vi lever i alla fall

FOTBOLL

LYON. När Kim Källströms match var slut var Lyons chanser borta.

När Lyons var slut hade de fått dem tillbaka.

– Real Madrid är än större favoriter nu, men vi lever i alla fall, säger Kim till Sportbladet.

Foto: Scanpix
EUROPAMASKINEN I går hade Lyons mittfält med Kim Källström en stor del i att Ronaldo och hans Real inte lyckades bli av med sitt Lyon-spöke.

Ifjol åkte Lyon till Santiago Bernabeu med en 1–0-vinst i ryggen, och slog ut Real Madrid efter 1–1 borta.

Kim Källström var en av de absoluta nycklarna bakom bragden – och igår tog han vid där han slutade förra våren.

I en första halvlek där OL tryckte på och spelade en effektiv, bred fotboll var det mittfältet med triangeln Toulalan-Källström-Gourcuff som drog igång den tunga, franska europamaskinen.

– Vi har hittat en balans som är helt otrolig, det känns jättebra, säger Kim.

Real skickade in 1–0

Med ett högt tempo och bra passningskvalité arbetade sig Lyon fram till en superchans (Gomis, över) och ett par riktigt bra skottlägen. Inget gick in. Kim Källström själv sköt utanför från 20–22 meter.

– Där måste man ju träffa mål, vi var en tre–fyra stycken som hade såna lägen. Man måste sätta dit dom.

– Att de gör ett mål sen... det kan väl hända. Det tråkiga är att vi inte hänger dit ett själva i första, när vi har en massa lägen.

Efter paus träffade Real Madrid både stolpen (Cristiano Ronaldo) och ribban (Sergio Ramos) innan José Mourinho skickade in en Lyon-pojke för att sänka Lyon. Karim Benzema byttes in, spelade 43 sekunder – och skickade in 0–1 just framför sin gamla supporterläktare.

– Det kändes som att det var skrivet nånstans. Det är ett lite tråkigt mål. Vi skulle kanske fått frispark före, och sen tråcklar sig bollen förbi ett par och in mellan benen på Hugo, säger Kim Källström.

Firade inte målet

Benzema firade inte målet. Efter förklarade han varför för fransk tv:

– Jag kände inte för att jubla för jag har spelat i den här klubben, den har gett mig allt. Det är tack vare den här klubben jag är i Real Madrid idag.

Efter Real Madrids ledningsmål var det OL-tränaren Claude Puels tur att göra fina byten. Jimmy Briand kom in och bidrog med ny fart, och sista kvarten kom bosniern Miralem Pjani in istället för Källström.

”Kommer bli tufft”

Pjanic gjorde ett fint inhopp, och slog frisparken som så småningom landade framför Bafé Gomis fötter – och därefter i mål. 1–1, Lyon lever. För sjunde gången i rad gick de av en match mot Real Madrid utan att förlora.

Kim Källström är ändå realist när Sportbladet träffar honom efteråt.

– Vi ska vara nöjda och stolta över vår match, men det är klart att det kommer att bli tufft där nere. Det behöver man inte vara ett geni för att förstå.

ARTIKELN HANDLAR OM