Antonsson: ”Vi har aldrig varit bättre”

FOTBOLL

Så ska Köpenhamn skrälla mot superlaget

Foto: Mikael Antonssons (t.h.) FCK har bland annat snuvat Barcelona på poäng i Parken.

Publiken i Parken, Danmark och Mikael Antonsson tror på ännu en skräll.

Trots att det är Chelsea som står för motståndet.

– Vi slog Rosenborg med 5–0 i genrepet. Under min tid i FCK har vi aldrig varit bättre än nu, säger mittbacken.

FC Köpenhamn avslutade en fantastisk höst med 3–1 hemma mot Panathinaikos i Champions League och gick sedan på vinterlov.

Så när kvällens åttondelsmotståndare har matchat mot Tottenham, Arsenal och Liverpool har FCK träningsspelat mot IFK Göteborg, Elfsborg och Rosenborg.

Chelsea värvade Fernando Torres för 540 miljoner kronor, FCK Pierre Bengtsson för en hundradel av den summan.

”Såg riktigt bra ut”

Men trots förutsättningarna: FCK-spelarna tror på en rejäl chans i kväll i ett utsålt, kokande Parken.

– Det såg riktigt bra ut för oss i genrepet mot Rosenborg. Vi gjorde fem mål framåt och höll tätt bakåt. Där fick vi en hel del besked om hur starka vi är. Det finns inget vi kunde ha gjort för att förbereda oss bättre. Vi har inget att klaga på, säger Mikael Antonsson till Sportbladet.

I skymundan av svensk fotbolls större stjärnor har den 29-årige mittbacken kryssat sig fram via spel i Österrike och Grekland till en nyckelroll i dagens FCK.

Vad krävs av dig mot Chelsea?

– Som mittback är det viktigt att jag håller ihop defensiven, att vi spelar som ett lag och kommunicerar med varandra. Vi måste hjälpa varandra i alla situationer. Det är det jag bidrar mest med.

Går det att göra sig hörd på planen?

– Enstaka ord räcker. Det kommer vara bra liv på Parken. Det är något som man sett fram mot under semestern. Man gick på ledighet med känslorna från matchen mot Panathinaikos i färskt minne. Det var en helt fantastisk stämning då. Det kommer bli något liknande nu – och förmodligen lite till.

Vilka är nycklarna hos Chelsea?

– I stort sett hela deras offensiva linje. Allt från Lampard och Essien, som kommer från mitten och sedan Torres och Drogba – om båda spelar. Anelka och Malouda är vassa. Vi behöver spela fläckfritt defensivt.

Tre svenskar startar

Förutom Antonsson finns även svenska vänsterbacken Oscar Wendt och målvakten Johan Wiland med från start i kväll. Wiland vet vad som krävs:

– Även om försvarsspelet fungerar så måste jag nog göra en av mina bästa matcher i FCK, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM