Domaren: ”Det borde varit straff”

avFredrik Jönsson, Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: C More

GÖTEBORG. Domaren Magnus Lindgren friade när Jonathan Rasheed kom ut på ett inlägg och tryckte ner Markus Rosenberg.

Efteråt ångrar han sig.
– Jag har förstått nu att han blir ordentligt tryckt i ryggen och att det skulle varit straff, säger Lindgren.

Första halvlek mellan BK Häcken och Malmö FF var händelserik. Flera spelare hade bra möjligheter att peta in bollen, men det var mållöst efter 45 minuter.

Malmö FF borde fått möjligheten att göra mål från straffpunkten. Tidigt i matchen var Markus Rosenberg uppe och skulle nicka på ett inlägg. Bollen tog i ryggen, och precis efteråt blev han tacklad av Jonathan Rasheed som kom ut sent.

”Det är en solklar straff”

– Det är en solklar straff. Solklar. Jag måste säga det här, men jag måste vara försiktig eftersom jag vill få sitta på bänken i nästa match också. Men domaren... det är några av hans beslut i den första halvleken som jag har noll förståelse för, och det här var ett av dem, säger Malmötränaren Uwe Rösler.

Domaren Magnus Lindgren friade, men medgav efter matchen att han gjort en felbedömning.

– Jag hade bilden av att målvakten var på bollen i den duellen. Det var min bild där ute. Men jag har hört nu att han blir ordentligt tryckt bakifrån och att det skulle varit straff.

Rosenberg själv var inte lika säker.

– Jag vet inte, jag har inte sett situationen efteråt. Jag får ett knä i ryggen och tappar luften. Jag vet inte alls om det är straff, frispark eller om jag ens var i straffområdet? Jag vet bara att jag fick ett knä i ryggen.
Vad kände du spontant just när det hände?

– Då kände jag att det gjorde ont, haha.

Mötet mellan BK Häcken och Malmö FF slutade 1–1.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM