Mbappés show – gjorde fyra mål på tretton minuter

Hattrick på åtta minuter i 5–0-segern mot Lyon

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Fyra mål på tretton minuter.

Kylian Mbappé var kung på Parc des Princes i kväll.

19-åringen blev fyramålsskytt i 5–0-krossen mot Lyon.

– Det är fantastiskt, fantastiskt, säger PSG-tränaren Thomas Tuchel till L’Equipel.

Det var en hel del misstag i första halvlek. Men PSG fick en bra start på Parc des Princes när Neymar sköt in 1–0 från straffpunkten i den nionde minuten. Den straffsparken ordnade Mbappé.

Efter en dryg halvtimme var dock PSG nere på nio utespelare. Presnel Kimpembe ådrog sig rött kort. Men Lyon fick också en utvisning innan den första halvleken var slut. Lucas Tousart drog på sig två gula kort och hade spelat klart efter 45 minuter.

Fyra mål inom tretton minuter

I andra halvlek handlade allting om 19-åringen Kylian Mbappé. Det franska fotbollsunderbarnet hade lekstuga på Parc des Princes.

I den 61:e minuten sköt han in 2–0. Fem minuter senare stötte han in 3–0 från nära håll. I den 69:e minuten fullbordade han sitt hattrick. Mbappé blev frispelad av Neymar och tryckte in sitt tredje mål inom loppet av åtta minuter.

Fem minuter senare kom kvällens fjärde fullträff för fransmannen. Han tog tillvara på en retur och tryckte in slutresultatet 5–0.

Mbappé är den yngste spelaren, 19 år och nio månader, att göra fyra mål i en och samma match i Ligue 1 under de senaste 45 åren. Senaste fransman att göra fyra mål för PSG i en match var Patrice Loko i april 1997.

Laddar Matchöversikt
Så fixar du Neymar-frisyren 00:37
ARTIKELN HANDLAR OM