Robin Olsen räddade Roma från förlust

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

Roma var på väg mot en mardröm mot Chievo Verona.

Då räddade Robin Olsen Romlaget med en jätteräddning i matchens sista sekund.

Robin Olsen har fått både ris och ros i Romatröjan. Inför matchen mot Chievo Verona gick Daniele De Rossi ut och försvarade målvakten. 

– Folk pratar för mycket om vad han har gjort hittills, enligt mig har han aldrig gjort ett misstag. Kanske har någon annan gjort fel före ett mål, jag, (Kostas) Manolas, en mittfältare, eller så kunde vi ha slagit en bättre passning. Om han efter tre matcher kanske har gjort ett misstag – kanske, alltså – vid ett mål, då talar vi om någonting som är helt normalt. Eller snarare, kanske har han gjort färre misstag än alla andra, inklusive mig. Vad är det vi pratar om egentligen? säger han till Il Romanista.

Mot Chievo ställdes Olsen inte på några större prov i den första halvleken och Roma kunde gå till paus i ledning. Stephan El Shaarawy gav hemmalaget 1-0 efter en fin framspelning av Alessandro Florenzi och innan halvleken var slut hittade Edin Dzeko fram till Bryan Cristante som ökade på ledningen.

Räddade jätteskottet

Den andra halvleken blev inte lika rolig för Roma. I den 52:a minuten skruvade Valter Birsa in reduceringen i krysset. Olsen var på bollen, men kunde inte göra mycket åt avslutet. 

Roma såg ändå ut att gå mot segern – men i den 83:e minuten kom kallduschen. Olsen räddade först Roma från ett självmål, men försvaret lyckades inte rensa undan och på returen kunde Mariusz Stepinski sätta kvitteringen. 

Det hade dock kunnat bli ännu värre.

I matchens absolut sista sekund avancerade Emanuele Giaccherini in i straffområdet och fick på ett jätteskott, men Olsen sträckte ut och räddade via ribban.

Svensken räddade samtidigt Roma från en riktig mardröm. Laget har bara tagit en seger på fyra matcher och ligger på sjundeplats i tabellen.

Foto: STRIVE
De har vunnit Guldbollen mer än en gång 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM