Serie A

Zlatan räddade Inter

avDaniel Sjöberg

Serieledarna tappade överraskande poäng

Foto: GIUSEPPE CACACE
Zlatan gjorde sitt elfte mål för säsongen när han kvitterade mot Cagliari.

Roberto Acquafresca fick Inters konkurrenter att jubla.

Zlatan Ibrahimovic såg till att jublet fastnade i halsen.

Med sitt elfte mål för säsongen ordnade han 1–1 mot Cagliari.

Men i slutändan tvingades ändå Inter nöja sig med en poäng.

I 65 minuter handlade det det bara om inter hemma mot Cagliari. Då föll Walter Samuel och Roberto Acquafresca fick en chans och han tog den. 1–0 till gästerna kom som en chock för serieledarna som inte hade hämtat sig när Davide Biondini fick en jättechans att göra 2–0, men han tog den inte. Då gick det som det brukar när det handlar om Inter. Jose Mourinho bytte in Hernan Crespo i stället för Walter Samuel och den förstnämnde la upp bollen för Zlatan Ibrahimovic vid den bortre stolpen.

Enkelt mål

Svensken har fått viss kritik för att han inte gör de enkla mål som krävs av en anfallare. Den kritiken såg ut att bli allt kraftigare när han missade ett skott från nära håll, men han fick sin revansch. Mycket enklare än hans 1–1-mål mot Cagliari blir det inte. Målet var hans elfte för säsongen och nu är han bara ett mål bakom trion Alberto Gilardino, Diego Milito och Marco Di Vaio. Några fler mål blev det dock inte i matchen trots att båda lagen hade massor av chanser. Bästa läget fick Roberto Acquafresca. Julio Cesar lämnade retur på Andrea Cossus skott och Acquafresca fick öppet mål, men lyckades få bollen över.

Acquafresca vill till Inter

Om Acquafresca därmed förbättrade eller försämrade sina chanser att få återvända till Inter återstår att se. Inter sägs vara intresserade av att plocka hem den utlånade anfallaren och Acquafresca har erkänt att han är sugen på en återkomst. Matchen slutade 1–1 och Inter har fortfarande bara förlorat en enda match i Serie A den här säsongen. Poängförlusten ger Juventus och Milan en chans att närma sig något i morgon. Juventus tar emot Siena och Milan åker till huvudstaden för match mot Roma.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A