”Hoppas jag ta emot ännu en nästa år”

Zlatan tackade familjen för allt stöd

Helena Seger och Zlatan.
Helena Seger och Zlatan.

Zlatan Ibrahimovic tog emot folkets jubel.

Sedan tog han emot Guldbollen för tredje gången.

Här är den historiske anfallarens tal, ord för ord.

Zlatan Ibrahimovic intog Fotbollsgalans scen för tredje gången den här kvällen och för andra gången i historien som Guldbollen-vinnare. Första året var han som bekant inte på plats. När han nu skrev historia var han givetvis det.

– Tredje gången. Grattis nu är du störst, konstaterade förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell samtidigt som han räckte över Guldbollen tillsammans med Sportbladets krönikör Simon Bank.

Tackade familjen

Zlatan, som börjar få vana vid det här med att hålla tal, tackade självklart sin familj och supportrarna i sitt tal.

”Det blev tredje gången gillt, liksom. Men, skämt och sidor. Ett stort tack. Nu känns det som om om man har hamnat i historieböckerna på riktigt i och med att man är ensam på topp. Och sedan är det det gamla vanliga; jag tackar spelarna jag spelar med. Tränarna i landslaget, tränarna i klubben. Det största tacket är till min familj som är med mig i 24 timmar stöttar mig och ger mig all kärlek jag behöver. jag hoppas att jag kan komma tillbaka nästa år och ta emot ännu en. Stort tack.”

Efteråt möttes Zlatan Ibrahimovic av stående ovationer från folket på plats i Globen.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN