Här räddas allsvenskan

Chockvändningen mot serieledarna: ”Gott att krossa deras drömmar...”

GÖTEBORG. Ingen utskällning i paus, ingen mirakeltaktik.

I stället ett enkelt och tydligt direktiv: mata in tidiga inlägg.

Då gjorde IFK Göteborg tre mål på en kvart.

– Det kom två guldinlägg, och då är jag stark, säger Kalmardödaren Jonas Wallerstedt.

Efter ett 0–2-under-läge i halvtid mot Kalmar FF blev svenska mästarna IFK Göteborg utbuade av publiken på Ullevi.

– Vi var besvikna inombords och många var frustrerade. Men när vi körde ringen inför andra halvlek brann det i ögonen på vissa. Det var härligt att se. Sedan var det lite raseri första kvarten i andra och det var det som avgjorde, säger Jonas Wallerstedt.

Tränaren Jonas Olsson:

– Vi höjde inte ens rösten i omklädningsrummet. Vi sa att vi måste följa vår spelidé i?stället för att som i första halvlek göra precis tvärtom. Och så pratade vi om att få in bollen i straffområdet så ofta det bara går. Slår vi 15–20 inlägg vet vi att vi gör mål till slut.

”Perfekt inlägg”

IFK Göteborg kom ut som ett helt nytt lag efter paus och följde tränarnas direktiv.

Jonas Wallerstedt nickade in 1–2 efter 52 minuter.

– Ett perfekt inlägg från Tobbe Hysén och jag fick en bra träff. Skönt att vi reducerade så tidigt. Det gav oss energi, säger han.

Tre minuter senare var det dags igen.

Identiskt mål

– Det var nästan helt identiskt, fast från andra kanten. Adam (Johansson) slog en fin boll och det vara bara att sätta huvudet till.

Jonas Olsson:

– Får vi bara in bollen i straffområdet vet vi att vi har ”Walle” och Ranégie där. Och i dag satte ”Walle” två. Fantastiskt bra gjort. 

Fem minuter senare placerade Gustav Svensson in 3–2 efter ännu en inläggssituation.  

Tre poäng upp

– Oerhört starkt att vända 0–2 mot Kalmar till seger. Gott att krossa deras drömmar om ett försprång på nio poäng. Nu är det bara tre, och det känns som att vi har kommit igång på allvar, säger Jonas Wallerstedt som gjort sju mål på de fem senaste matcherna mot just Kalmar.

– Det är ingen slump utan jag tror att det är lite mentalt. Jag vet att det brukar gå bra mot dem och då har man med sig positiva bilder. Då är det lätt att det bara rullar på.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN