Född: En jättehit

FOTBOLL

Elamnder tillägnade nyfödda Alice målet: Kändes grymt skönt

Foto: smakstart Johan Elmander firade sitt debutmål med ”vaggan”.

BOLTON. Mål och stående ovation direkt i debuten.

Snacka om succéstart för Johan Elmander i Bolton.

– Det kändes grymt skönt, säger Johan till Sportbladet.

Bara drygt 22 000 åskådare och dåligt tryck på Reebok Stadium när Bolton slog ett svagt Stoke med 3–1 i ligapremiären – men hemmapubliken fick i alla fall en ny favorit:

Nr 9 Johan Elmander, The Wanderers dyraste spelarköp nånsin, sprang ensam på topp, gjorde ett jättejobb och var en pain-in-the-ni-vet-vad för hela Stokes försvar.

När han i slutsekunderna av första halvlek nickade in 3–0-målet bakom en chanslös Thomas Sörensen var det en rättvis belöning för alla chanser han skapat åt sig själv och lagkompisarna.

Mål-Sörensen börjar väl förresten bli rätt trött på den där Elmander nu.

– Ja, förra gången (i Köpenhamn) vi möttes satte jag ju två på honom, skrattar Johan.

Stående ovationer

Med 14 minuter kvar ville en tröttkörd Elmander byta, och när han sakta vandrade av planen hyllades han med en stående ovation av hemmafansen. Sånt är i och för sig vardagsmat i Premier League, men det här kändes verkligen äkta, den nye svensken hade visat både hjärta, moral och finess och plockat massor av popularitetspoäng.

Och framför allt:

Han hade levererat framför målet.

– En mycket bra spelare. Jag hoppas han kommer att göra lika många mål som Nicolas Anelka. Det intressanta med Elmander är att han också jobbar så hårt och blockerar motståndarnas uppspel. Det var liksom inte Anelkas spelstil, hyllade Boltons manager Gary Megson.

Omtumlande vecka

– Klart det är trevligt att bli jämförd med Anelka, och jag är självklart helnöjd med min personliga insats. Men nån riktig kanonmatch var det väl inte för övrigt. Vi vinner klart och spelar hyfsat de första 45 minuterna, men det kommer säkert att bli bättre framöver, säger Elmander.

Boltons succésvensk har haft en omtumlande vecka. Först föddes hans dotter Alice, sen gjorde han sitt första mål i Premier League – och i går flyttade han också in i ett nytt hus utanför Manchester.

– Inte mycket att klaga på just nu, ler Johan.

ARTIKELN HANDLAR OM