Allsvenskan i fotboll

Följ AIK-Djurgården – direkt från Råsunda

Av: 

Marcus Leifby

FOTBOLL

sportbladet.se:s Marcus Leifby följer derbyt på plats

Kan Djurgårdens succényförvärv Sebastian Rajalakso göra mål även i derbymatcher?

Hur kommer ett pressat AIK agera när man måste vinna och samtidigt inte har råd att förlora?

Och vilka vinner matchen på läktaren?

Sportbladet.se följer ödesderbyt mellan AIK och Djurgården direkt från Råsunda.

SLUT Ett sista läsarmejl bara från Staffan som skriver ”Sitter du o hejar på Dif och skriver om skiten......pinsamt att du bara kan.....”. Hej Staffan, tack för ditt trevliga mejl. Du är ute och cyklar grabben och du ska få ett ärligt svar. Jag ger fullständigt *** i vilka som vinner, gör mål, tar poäng, får en hörna eller kastar fel inkast i ett derby mellan AIK och Djurgården. Jag hoppades att matchen skulle sluta 9-9 men får nöja mig med 1-1. Heja Saab!

SLUT 1-1 alltså. Och ett nytt, underhållande derby får vi väl säga. Det hände en hel del och jag ska försöka ge mig på en snabb rapport/analys/kommentar under tiden spelarna klackar sina respektive klackar som skött sig bra matchen igenom.

AIK gör återigen en bra förstahalvlek i ett derby och dominerar matchen fullständigt. 1-0 är klart i underkant. I andra halvlek jämnar Djurgården ut spelet men det är fortfarande AIK som skapar mest.... och nu dog strömmen på pressläktaren.... ja.. AIK har chanser att punktera matchen i andra – återigen – målskyttet funkar inte.

Siggi och Lindholm gör några offensiva byten en bit in i andra och lyckas få lite, lite press på AIK. Efter en lång lyftning in mot straffområdet kommer Örlund ut helt fel och missar sin utboxning. Situationen mynnar ut i en straffspark sedan Pavey agerat målvakt. Quirino är iskall, nästan Panenka-kall.. nästan..., och bombar in straffen högt.

Blytungt givetvis för både AIK och Örlund. AIK hade behövt tre poäng i dag – nu har man tio poäng upp till Kalmar.

I Djurgården hade Sebastian Rajalakso en tung första derbykväll. Succéynglingen kom ingenstans och byttes ut i andra halvlek.

Andra raka 1-1 derbyt. Andra raka derbyt med en sen straff och andra raka med en utvisning. Den här gången fick AIK smaka lite på sin egen medicin – man kvitterade ju sent mot Hammarby på just en straff senast.

Presskonferens om några minuter så vi stänger rapporteringen nu. Inte mycket till sammanfattning, ber om ursäkt för det, men om ni skrollar nedåt här så kan ni se matchen i ”repris”. Tack alla – ni blev drygt 50 000 – som tittade in hos mig här ikväll. Tack Norling för vevandet, tack alla ni som kom hit till Råsunda, tack Tone för det fina vädret, tack Quirino för den kalla straffen, tack mamma, tack pappa, tack David som hämtade kaffe.

Vi hörs!

93 Det stångas ordentligt i straffområdet och Fröjdfeldt lugnar ned. Ny hörna DIF! Nebbo uppe och gör en Norling, vinkar och vevar. Då får Fröjdfeldt nog och blåser av. 1-1. Visste det.

91 Tre minuters tillägg. Två kvar då alltså. Eller en nu faktiskt. Kan Djurgården skaka fram en sista möjlighet? Japp, hörna från vänster...

89 Minns gärna vem som tippade 1-1 inför matchen. Mmm... Minuten kvar nu. AIK har inte lika bråttom längre och låter sekunderna gå så fort det ges tillfälle. Quirino på väg igenom igen efter slarv i AIK men skottet med vänstern är för tamt. Hörna DIF!

86 Saihou Jagne in för AIK. Norling kvar på linjen, vevandes. Samtidigt lämnar Magnus Uggla VIP-läktaren iklädd mörkblå dunjacka och pilotbrillor.

84 För andra derbyt i rad får alltså AIK en spelare utvisad. Arnefjord åkte senast.

82 Ser ut som ett slagfält på Råsundas matta nu. Jonsson låg och gned sitt bakhuvud för en liten stund sedan efter att han nickat ihop med Tjerna. Nu ligger två spelare till ned och kvider. Tauer är den ene, Mendes den andre... Båda kommer in i spel efter en stund.

81 Bara någon minut efter 1-1 målet kommer Djurgården runt på högerkanten genom Jonson. Inlägget är perfekt – Enricos nick likaså – precis som Örlunds smått sjuka räddning. Hela målställningen skakar när Örlund dundrar in i allt möjligt... ribba, stolpe, nät. Men vilken räddning! Och vilken match!

78 Straffsituationen... Daniel Örlund är ute och flaxar på ett inlägg. Bollen hamnar hos en DIF-spelare, ser inte vilken, som skjuter mot det öppna målet. Där står Pavey och ”råkar” få upp handen. Solklar straff ser det ut som. Och Pavey utvisad eftersom han hade en varning sedan tidigare. Nja, frågan är om det inte är Daniel Örlund - igen - som får ta på sig det målet. Pavey hade i alla fall synpunkter på Fröjdfeldt efter straffen och jag kan faktiskt inte riktigt förstå varför...

78 Straffen... SITTER!!! Quirino är iskall, kliver fram och fullständigt bombar in 1-1.

77 Nu händer det grejer och jag hinner FAAAAAN inte med. STRAFF DJURGÅRDEN!!

76 Mendes får ett kanonläge att sätta punka på matchen med hans bredsida går tätt utanför Wahlströms högra stolpe. Han blev nog lite paff där brassen att bollen kom ända fram.

74 34 173 här och kollar fotboll ikväll. Nisse Johansson får gult kort efter en ful tackling på lille Dr Jones. Nisse kommer in helt galet... På det efterföljande frisparken drar Jones till på volley men bollen smiter tätt över Örlunds överliggare. Kan ha varit det hårdaste skottet för kvällen. Älskar volleyskott.

71 Quirino på väg in. Ni vet brassen som kostade skjortan, alla hade roligt åt för att han var så dålig första säsongen men som vaknade till liv lite ifjol. Om jag inte minns helt fel så var han ganska vass i just derbymatcherna i fjol. Bland annat stod han för ett tjusigt solomål, minns inte riktigt mot vilka det var.

67 Lite, lite stiltje i matchen nu. Stiiiljteje.. STILTJE. Martin Andersson missar en skarvning hemåt och tvingas göra ner Anchen i kontringen som följer. Gult kort. Tänkte precis berömma Martin Andersson för sitt lugna och mogna spel på mitten.

66 Inga baner mot Djurgårdsmålvakten i dag från Norra Stå. Inte så konstigt eftersom AIK har satt upp ett enormt när framför ståplatsläktaren.

65 Totalt ofarligt.

65 Kör en Arne Hegerfors. ”Hörna AIK och då brukar det bli farligt”.

63 Dr Jones på väg in för Djurgården. Tillsammans med Martin Andersson. Rajalakso och Sölvi Ottesen ut. Rajalakso kom inte någonstans i dag. Men det är klart, det blir säkert bättre mot Grekland i EM-premiären, eller var säger du ”Brollan”? Fnys.

62 Halvtimmen kvar. Johannesson får direktiv av tränare Paul Lindholm. Lite ändringar på gång i Djurgården. Samtidigt gör AIK sitt andra byte. Rubarth ut, Ortiz in.

58 Siggi, fortfarande i kavaj, är allsvenskans skönaste tränare att lyssna på. Märklig blandning av svenska, engelska, isländska, och alltid lika rak och ärlig. Första gången jag pratade med honom drog han en parallell om hur han vill att sina spelare ska agera. ”Jag har islandshästar hemma. Om de inte gör sitt jobb måste jag ju skjuta hästarna. Det är samma sak med mina spelare. De ska göra sitt jobb”. Snacka om en one-liner. Frågan är vem som kommer att arkebuseras efter matchen ikväll. Siggi kanske nöjer sig med att ge Enrico lite spöstraff imorgon ute på Kaknäs. Sportbladet.se är givetvis där och rapporterar direkt...

55 Obolo visar upp den argentinska klumpigheten när AIK är på väg igenom. Obolo får två chanser på sig att vägga vidare bollen till Mendes i bra läge men träffar först knappt bollen för att på försök nummer två slå den rätt på en DIF-spelare. Efter att knappt ha träffat bollen.

53 Rikard Norling är helt skogstokig. Han har stått upp konstant sedan sekund ett. Gestikulerar, gapar, vevar, skriker. Rubarth fick sig en ordentlig avhyvling precis. Det märks att den här matchen är grymt viktig för AIK och Norling.

49 Kompis Jimmy mejlar och grämer sig att han inte får se Tauers frisyr. Inte mycket att gräma dig över. Han ser ut som en nyduschad Joey Tempest ala 88 ungefär. Som har en bad hair-day.

46 Bojan har lämnat planen. Det tog lite mer än fem minuter men jag tycker ändå att jag var rätt ute tidigare. Att jag har blicken, känslan... Jorge Anchen ersättaakerjaeear... Oj, pärlsocker på fingrarna.

PAUS Bullfest i pausen. Skriver jag lite knackigt nu och stavar mer fel än vanligt beror det på att jag har sånt där pärlsocker på fingrarna. Nu kör vi igång andra halvlek!

PAUS Inför den här allsvenskan gjorde jag en intervju med Djurgårdens tre finländare – Daniel Sjölund (ja, han är ålänning men spelar för finska landslaget, jag veeeeeeeeeet) Aki Rihilahti och Toni Kuivasto på temat finsk sisu. ”Den finns” hävdade dom... Jag var tveksam redan innan jag skrev ut intervjun och nu i efterhand, med en titt in i den blårandiga sjukstugan, kan den väl kännas lite så där... feltajmad? Aki har gått sönder två gånger på lika många matcher och kommer alltså att ha spelat ungefär tio minuter den här vårsäsongen.. Daniel Sjölund, han har inte spelat en minut utan har fullt upp med att äta... Sisu? Nja, det vet i fan... Aki berättade att han inte sett de sista matcherna i fjol när han var skadad. Han pallade inte vara på Stadion. Vet inte om han är här i dag heller. Vad jag däremot vet är att jag ska ta en bensträckare nu. Och en ryggknäck. Tillbaka strax för andra halvlek.

PAUS Eftersom jag redan slarvat bort halva min garderob och sitter på Råsunda vågar jag inte lämna datorn här uppe på pressläktaren för att hämta fika. Därmed kommer mina ”löpmeter” för kvällen att reduceras från 212 till 12 ungefär.

PAUS Halvtid. En helt okej första halvlek. Varken Norling eller Siggi lär hålla med. AIK gör återigen en riktigt, riktigt bra förstahalvlek i ett derby (minns Hammarby) men lyckas med sig ett mål den här gången. Det kunde ha blivit fler med rätt skärpa och rätt självförtroende. Minns Dulees lobb till exempel. Djurgården däremot måste upp ett par snäpp. Förutom några halvluriga frisparkar in i straffområdet dröjde det ändå till de sista minuterna av halvleken innan man lyckades spela sig fram till några farliga lägen. Tänker då på Dahlberg som var snudd på att komma fri två gånger. Ska bli intressant om spelbilden blir precis som senast mellan AIK och Hammarby. Då tog Hammarby över matchen i andra halvlek och dominerade.

44 Bara för det börjar det hända lite grejer med Djurgårdens anfallsspel. Dahlberg är på väg igenom två gånger med stoppas först av Nisse Johansson sen av Patrik Karlsson. Det var på det berömda. Samtidigt får jag rapporter om att det har kastats in saker på planen. Borde ha varit från DIF-klacken eftersom det är ett stort när framför Norra. Fröjdfeldt har annonserat att han bryter matchen om det kommer in fler saker. Jag har en mp3-spelare här med lite Kim Larsen och The Boppers som jag inte lyssnar så mycket på så...

40 Lite teknikstrul men tillbaka uppe i sajberrymden igen. Kan rapportera om att det är tre minuter kvar av första halvlek och att Djurgården fortfarande har det jäkligt svårt att skapa någonting vettigt.

34 AIK är farliga centralt där Bojan, Obolo, Dulee och Mendes hela tiden är nära att vägga eller såga sig igenom DIF-försvaret. Nära nu igen. Ser lite stabbigt ut i Djurgårdens mittlås – med Kuivasto och Johannesson. Johannessons stil är ändå rätt skön någonstans. Efter två spelade minuter rör han sig som om han hade vandrat genom Gobiöknen. Stel och styltigt. Men bra är han. För det mesta.

32 AIK gör 2-0 men målet döms bort på grund av offside. Såg inte vem det var som avslutade med vinkningen ser rätt ut på reprisbilderna. Fröjdfeldt nyper tag i bollen och springer ut mot spelargången. Såg ut ett tag som han tänkte bryta matchen. Oklart varför han gjorde som han gjorde för matchen är igång igen.

29 Pavey, den galne engelsmannen som nästan är lika galen som Ljungskile-tränaren David Wilson, trycket till Tauer så tysken flyger nästan över reklamskyltarna. Lite upprört efter den tacklingen och Pavey får ett gult rätt upp i ansiktet av Fröjdfeldt. Och det är verkligen rätt upp. Inga tveksamheter där. Klar markering.

29 Dulee är inte alls långt ifrån att sätta 2-0 efter ett härligt väggspel med Obolo. Dulee har faktiskt en rätt okej vinkel och Wahlström kommer ut lite halvdant. Lyftningen går dock en bit över.

27 Bojan ser ut att hålla. Inget direkt ordnat spel nu alls. Mycket avblåsningar. Siggi har fortfarande kavajen på sig och han ser inte speciellt nöjd ut där nere på linjen. Djurgården har haft två frisparkar som varit farliga men annars inget som är värt att berätta om. Rajalakso totalt osynlig så här långt.

24 Märkligt nog är det DIF-klacken som håller igång bäst på Råsunda nu. Hela Södra gungar när alla hoppar. Härliga att se. Norra försöker kontra med ”Vi hatar Djurgårn”...

22 Bojan tar sig mot sitt högra knä ser det ut som. Haltar fortfarande men springer in på planen. Jag ger honom max fem minuter innan han måste byta. Fem minuter.

20 Bojan haltar av planen och det ser inte alls bra ut. Norling sätter igång tre spelare direkt. Bojan får lite vård utanför planen och testspringer foten men grimaserar... Han har ju haft problem med en fot tidigare. Han är så sugen och skulle kanske till och med kunna göra en Schwarz (spela vidare ett par minuter med brutet vadben) för att få några derbyminuter till...

17 Lance Davids går in med foten i navelhöjd på Nisse Johansson men träffar inte och slipper varning. I stället varnas Komac i nästa AIK-anfall.

15 Rajalakso spelar till vänster på mittfältet och slipper alltså Rubarth inledningsvis. Eller tvärtom. Pavey, den evighetslöpande engelsmannen på högerbacken, få ta hand om Rajalakso i stället. Funkar bra så här långt.

13 Norling kör med svarta handskar trots vårvärmen. Är det vinnar-handskarna han har plockat fram? Ska bli kul och se honom i dom i sommar sen när AIK möter Gais hemma på Råsunda med 29 grader i luften.

11 Sölvi Ottesen skapar Djurgårdens första möjlighet och den är inte alls dum. Når högst på en frispark som lyfts in i straffområden men nickar, ganska omarkerad och ostört, tätt över. Det var andra frisparken som blev halvfarlig för Djurgården.

7 Bojan beter sig som som en ko på sitt första grönbete ungefär. Håller till på högerkanten, viftar efter boll hela tiden och ser otroligt taggad ut. Djurgården ser skakigt ut och får inte till något som helst organiserat spel. Vi får se om Siggi sliter av sig kavajen snart och börjar coacha laget i vit skjorta. Hörna AIK.

5 Måste bara nämna att han som tippade 0-0 är borta redan.

3 Daniel Mendes är det som slår till. Rubarth lyckas få ner bollen till Mendes som vänder upp och drar in viktiga, tunga, ruggigt sköna 1-0 för AIK. Så klart. Bojan Djordjic får ett totalt frispel, vänder sig bort från målet och firandet och rusar ut till AIK:s bänk, hoppar upp i famnen på, ja jag tror det är Rikard Norling, och bara vrålar. Vilken start för AIK och vilken start för matchen...

3 1-0 AIK!!!!

1 Matchen igång. Håll i er.

19.59 Min rygg... –. Stolarna här är obekväma och sen spänner jag mig lite. Och matchen har inte ens börjat... Kan bli ett tidigt byte. Leifby ut, Bank in. Hur många vill se Bank bakom tangenterna. Räck upp en hand eller skicka ett mejl...

19.59 DIF-tifot... mitt betyg: Betyg: 3 av 5 plus

19.59 AIK-tifot... mitt betyg: Betyg: 2 av 5 plus

19.57 Dags att damma av en klyscha. Råsunda kokar. Bara så ni vet. Spelarna är på väg in nu till AIK-hymnen som jag personligen tycker är rätt stämningsfull. Och innan ni mejlar och kallar mig för Gnagare eller DIF-fantast vill jag bara klargöra att jag håller på Kållered i fotboll, Tingsryd i hockey, Damnsnäs i pingis, Globen i bowling, Selånger i bandy, Gasvajrarna i speedway, Saab i handboll...

19.56 En annan match i matchen som blir spännande. Målvaktsfajten. Asplövet Daniel Örlund mot Oskar Wahlström, som gjort lika många Stockholmsderbyn som Kristina Lugn. Rami Shaaban? Nej, han är inte petad... Örlunds ingripande senast mot Göteborg är svårt att stämpla, i alla fall för mig, som någon jättetavla..

Det finns värre om man säger så...

19.53 Och så här ser det ut på Norra, några minuter före avspark. Mannen på bilden är i vägen. Mannen i nedre bildkant är Simon Bank och han är som vanligt ruskigt snygg i håret. Mannen som gömmer sig bakom Bank är Laul och anledningen till att han gömmer sig är att han kanske inte riktigt är lika snygg i håret. Han är däremot en ruggigt bra derby-reporter. Det kommer ni att märka imorgon i tidningen.

19.51 Nio minuter till avspark. Vi får se om det blir några tifon i dag – det senaste derbyt bjöd ju bara på någon sorts manifestation mot förbundet om vi nu inte räknar mp3-spelarna, golfbollarna och tändarna som något sorts... nej.

19.48 Har precis fått bekräftat från en pålitlig källa att Nebbo rökte under sin aktiva karriär. Oklart dock om han kommer tända på en gul blend i kväll. Vi får se. Blir det ett jämt och tätt derby så kanske inte nerverna klarar sig utan det där blosset. Håll ett öga på Nebbo, alltså.

19.46 Startelvorna presenteras och möts förstås av en skön blandning av burop och jubel. Sebastian Rajalakso springer alltså mest – det trots att 19-åringen röker 1,5 paket cigg om dagen.. Jo.. nej, det är förstås inte sant och det är ju lite synd. Jag vill absolut inte uppmuntra till rökning men jag saknar en sådan profil i allsvenskan. En stor profil, kanske till och med en ledare, en lagkapten eller en målspruta, som sticker ut från mängden... och röker. Cigaretter och pipa utav bara h-vete men ändå springer sönder allt och alla. En allsvenskans svar på Patrik Sjöberg, en ny Bosse Larsson eller Staffan Tapper. En svensk Robert Prosinecki eller Johann Cruyff, fotbollens Pekka Lindmark. Röker inte Nebojsa Novakovic förresten?

19.43 Och ni som undrar varför vi inte är på plats och rapporterar direkt från GIF Sundsvall - Trelleborg kan ju slå en signal till Tomas Brolin. Stämningen börjar stiga här nu. Inte riktigt fullt. Fortfarande behagligt att sitta i bara en tröja.

19.41 Snål fika i dag. Bara kaffe. Skäms AIK. Efter derbyt mellan Celtic-Rangers dukade en gammal dam upp ett stort groggbord i pressrummet på Celtic Park. Någonstans mittemellan ovan nämnda ”pressfika” hade väl varit okej.

19.39 Råsunda, 13 augusti 1990: Djurgården-Hammarby 9-1 (4-0). Får vi se något liknande ikväll så lovar jag att släppa allt som har med fotboll att göra och hädanefter enbart rapportera från konstsim och speedway.

19.34 Intressant match i matchen. Norling väljer att sätta rivjärnet Rubarth mot rookien Rajalakso. Enligt Sportbladet Zoom är Rajalakso den som springer mest i allsvenskan. Mest eller längst. Kommer inte ihåg. Är det samma sak eller Jag vet inte riktigt vilka begränsningar verktyget har men en Zoom-kamera på mig här ikväll skulle nog visa att jag kommer att röra mig ungefär 212 meter mellan klockan 19.00 och 23.00. Ner till fikahörnan, tillbaka, sen ner igen till mixade zonen. Sen skulle jag nog landa på 20 - 30 000 tangenttryck, 1-2 koppar kaffe...

19.32 Djurgårdens vänsterback Jan Tauer har kvällens galnaste frisyr, som väntat. Ser ut som om han kommer direkt från Gustav III:s maskeradbal.

19.31 Varje gång AIK spelar... eller varje gång vi (jag) rapporterar från en fotbollsmatch känner jag ett enormt sug efter att visa er den här klippet . Jag är inte säker men det kan ha varit här klyschan ”att trycka in bollen” myntades.

19.26 Sebastian Rajalakso – ja ni vet han som jag pekade ut som årets ! i den allsvenska bilagan, hrmm.. – har ju stått för en ”hyfsad” inledning på allsvenskan. Fem mål på sex matcher är ju fantastiskt bra även om några av målen var toffelskott och strumprullare som till och med Daniel Örlund hade tagit. Det är några, ska vi kalla dem för nötter, som ropat sig hesa att grabben ska med i EM-truppen. Nej, nej, nej... Hur tänker man om man påstår något sådant? Vem skulle han peta från mittfältet? Fredrik Ljungberg? Sebastian Larsson? Sidleds-Danne? Kennedy? Nja... Tomas Brolin är en som tyckt till och han anser alltså att Rajalakso borde få chansen i EM-truppen. Men å andra sidan var det ju Brolin som kläckte citatet ”Läsa en bok? Nä, så sjuk blir jag aldrig.” när han låg på sjukan efter det där ben/fotbrottet. Säger en del det också... Mensa nästa?

19.23 AIK ställer upp med: Örlund – Karlsson, Johansson, Karlsson – Pavey, Johnson, Djordjic, Tjernström, Rubarth – Mendes, Obolo.

19.22 Och på tal om galna derbyn mellan AIK och Djurgården. Minns ni mötet 2002? Djurgården gjorde 1-0 och 2-0 första kvarten... AIK fixade 2-1 och 2-2 före paus. Det stannade inte där utan kvarten in i andra kom 3-2 för DIF – och med kvarten kvar 3-3 och 4-3 för AIK.

Andreas Andersson avgjorde med en hyfsad strut...

19.20 AIK:s startelva kommer strax. Först måste jag bara nämna några ”derbyn vi minns”. Och innan jag gör det tänkte jag bara tala om att inget Stockholmslag har vunnit samtliga derbyn under en säsong sedan... ja, jag vet inte riktigt säkert men det har inte hänt under 2000-talet.

Djurgården har väl varit närmast – säsongen 2003 vann man tre derbyn och spelade ett oavgjort. Det var på Källströms och Elmanders tid det. Och just det oavgjorda derbyt, mot AIK, borde man nog ha vunnit det också.

Det är också ett derby som är svårt att glömma. I den 72:a minuten punkterade Johan Elmander matchen med sitt 3-0 mål. Ja, i alla fall trodde väl alla det men de som lämnade Råsunda efter det målet grämer sig säkert fortfarande.

Under de sista elva minuterna lyckades nämligen AIK jobba sig i kapp till 3-3 genom mål av – i tur och ordning – Mats Rubarth, Stefan Ishizaki och Samuel Ayorinde...

19.15 Djurgården ställer upp med: Wahlström – Davids, Johannesson, Kuivasto, Tauer – Enrico, Komac, Ottesen, Rajalakso – Dahlberg, Jonson

19.14 Börjar fyllas på med folk både på Norra och Södra. Snabbt räknat så är det ett litet övertag för Black Army. AIK-spelarna är ute och värmer. Fortfarande inte djurgårdare på plan. Ska försöka presentera startelvorna här om någon sekund.

19.11 Fler usla tips att ta del utav. Mellander: 1-1 Fast: Vågar först inte men värker fram 2-1 till AIK.

19.09 Man har inte bara bra betalt som journalist, (hade 23 spänn på fickan och hade bara råd med en kokt med bröd, bamse-korven kostade 25, utanför Råsunda), det kostar också. Senast jag var här och rapporterade från derbyt mellan AIK-Hammarby slarvade jag bort min mössa. Rätt skön mössa, blir svår att ersätta. När jag var på Parken, eller i Parken, i Köpenhamn i somras slarvade jag bort en rätt dyr tröja i öl-kaoset... Tur man inte har firmabil...

19.06 Härlig förvår/sommar-kväll i Stockholm. Tröj-väder just nu men vi som varit här förut vet hur snabbt det kan slå om på Råsunda. Om en timme kan det vara minusgrader och oavsett när man befinner sig här lurar köldskadorna runt hörnet.

19.00 Japp, då var det dags för det andra Stockholmsderbyt den här säsongen – AIK-Djurgården. Räkna med ett fullsatt Råsunda. Sent i går var över 32 000 biljetter sålda. Vi kan väl nästan sträcka oss så långt att vi kallar det här för ett ödes-derby? I alla fall i AIK-ögon sett. Gnaget har i nuläget elva poäng upp till serieledande Kalmar och det krävs nog en trepoängare här i kväll för att inte försätta sig i ett allt för jobbigt läge. Det finns förutsättningar för att det ska bli en riktigt bra match här i kväll, precis som det finns förutsättningar för en riktig skitmatch. Jag är lite rädd för att det blir det sistnämnda. Mitt tips: 1-1. Lauls tips: 2-1. Banks tips: 0-0.

ANNONS EXTERN LÄNK

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

AIK

AIK Fotboll

Djurgårdens IF

Djurgårdens IF Fotboll

Tomas Brolin