Slet sönder låret, för tredje gången

FOTBOLL

Djurgårdsstjärnan Aki Riihilahti var på väg tillbaka för andra gången den här säsongen.

Då slet han sönder baksidan av låret – för tredje gången.

– Han har det mentalt jobbigt just nu, säger Djurgårdens assisterande tränare Paul Lindholm till TT.

Foto: Skadad – igen Aki Riihilahti har inte haft en lätt vår, och hösten ser lika tung ut med en ny lårskada.

Aki Riihilahtis säsong beskrivs enklast i ett ord: Smärtsam.

Efter lårproblem sedan tidigt i våras var den finske mittfältsstjärnan nära en comeback i Djurgårdens A-trupp. Men då kom skadan som förmodligen innebär att säsongen är över för Riihilahti. Det var i en U21-match nyligen som Riihilahti fick känningar i det högra lårets baksida.

Snabbt visade det sig vara en ordentlig sträckning och upp mot två månader av rehabilitering.

– Det är tredje gången som han sliter sönder baksidan på låret. Den här gången var det det högra låret, tidigare har det varit det vänstra, säger Paul Lindholm.

– Han är inte knäckt, men det är klart att det är tufft.

Quirinos säsong över

För Djurgården, som har åtta raka matcher utan vinst i allsvenskan, kom ett nytt tungt bakslag på torsdagen i Uefacupkvalet mot estniska Flora. Brassen Thiago Quirinos match fick ett plågsamt slut.

– Förmodligen är säsongen över. Det är nog en bristning och mellan sex och tolv veckor av rehab som väntar. Han hade riktigt ont, säger Lindholm, som dock hoppas att skyttekungen Johan Oremo, som bara orkade en halvlek i Tallinn, ska vara disponibel till matchen mot IFK Norrköping på tisdag.

– Han kände sig som att han var på väg att bli sjuk mot Flora och stod över träningen i dag. Nu hoppas vi att han hinner bli frisk under helgen.

Johan Arvidsson/TT

ARTIKELN HANDLAR OM