Sebastian Larsson: Hoppas jag får spela

Av: Michael Wagner, Daniel Sjöberg

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Svenska folkets val vill vara med mot Albanien

Sebastian Larsson.
Foto: ANDREAS BARDELL
Sebastian Larsson.

Svenska folket har sagt sitt. De vill se Sebastian Larsson i startelvan mot Albanien på lördag. Men det är förbundskaptenen som bestämmer och hittills har Lars Lagerbäck valt bort Birminghamproffset.

– Det är bara att bita ihop och köra vidare, säger han till sportbladet.se.

Sommaren har varit tuff för Sebastian Larsson. Först åkte hans Birmingham ut ur Premier League trots att svensken storspelade. Visserligen kom han sedan med i EM-truppen, men fick bara göra ett kort inhopp mot Spanien trots att Christian Wilhelmsson blev skadad. Förbundskapten Lars Lagerbäck valde att satsa på Johan Elmander som högerytter. När transferfönstret öppnades hoppades Larsson på en ljusning, men när det smällde igen var han kvar i ett Birmingham som vägrade sälja.

– Nu är det bara att köra på. Skriver man på ett kontrakt med en klubb så måste man vara beredd att fullfölja det. Men alla spelare vill spela på så hög nivå som möjligt, säger Larsson om sin situation i klubblaget.

Inget spel mot Frankrike

Trots att han nu spelar i en andradivision är han fortfarande en man för landslaget. Bara inte för startelvan, tycks det. Mot Frankrike senast var Larsson en av få spelare som inte fick spela en enda minut.

– Det är klart jag blev besviken. Då är det bara att bita ihop och köra vidare. Det var då och nu är det nya matcher. Mina mål har inte förändrats, säger han till sportbladet.se.

Larsson har nu åter samlats med landslaget och det är på många sätt ett nytt landslag där flera konkurrenter har försvunnit. Fredrik Ljungberg och Niclas Alexandersson har lagt av. Johan Elmander och Christian Wilhelmsson är skadade. Kanske är det läge för Larsson till slut.

Sportbladet.se:s läsare vill se Larsson

Svenska folket har åtminstone sagt sitt. På sportbladet.se har 11 155 personer tagit ut sin startelva och "Seb" är en startman hos 9 888 när detta skrivs. Bara tre spelare är mer givna enligt sportbladet.se:s läsare, Zlatan Ibrahimovic, Olof Mellberg och Andreas Isaksson.

Om förbundskaptenen håller med folket återstår att se. Larsson vet inte och han har ännu inte fått någon förklaring till de tidigare petningarna.

– Det är klart att det alltid är bra att ha en dialog. Vill förbundskaptenerna prata med mig så gör dom det, vill dom inte det så dom det inte. Det är inga problem.

Du söker inte förklaringen?

– Nej, jag kör på och hoppas att jag snart får spela.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN