Favoriter i fara

avMartin Sundelius

FOTBOLL

Chelsea och Roma kan missa slutspelet

Foto: AP
Det är superjämt i Grupp A där Cluj, Bordeaux, Chelsea och Roma spelar.

Det såg på förhand ut att bli en relativt bekväm resa till åttondelsfinal för Chelsea och Roma.

Men med två omgångar kvar riskerar de båda huvudstadsklubbarna att åka ur Champions League redan i gruppspelet.

Det skiljer bara tre poäng mellan ettan Chelsea och gruppjumbon Cluj i supertajta Grupp A. Tvåan Roma och trean Bordeaux är båda en poäng bakom londonklubben. Alla fyra lag kan fortfarande nå åttondelsfinal inför den näst sista omgången som spelas i kväll.

”Psykologiskt övertag”

Uppstickarna CFR Cluj från Rumänien och franska FC Girondins de Bordeaux har båda fördelen av hemmaplan i kvällens möte med AS Roma respektive Chelsea FC. Favoriterna är i gungning och nu är det upp till bevis för de bägge storklubbarna.

Laurent Blanc, den gamle världsmästarbacken som numer tränar Bordeaux, lägger all press på motståndarna Chelsea inför matchen i kväll.

– De förväntade sig inte att förlora i Rom och nu behöver de ett bra resultat för att undvika en nervös sista gruppspelsmatch, säger 43-årige Blanc till Uefas hemsida och tillägger.

– Mycket står på spel för båda lagen men vi har kanske ett psykologiskt övertag.

Hans brasilianske tränarkollega i Chelsea har siktet inställt på sin första bortaseger i Champions League.

– Det här är vår andra chans att kvalificera oss för slutspelet. Varken jag eller mina spelare tänker vänta på en tredje möjighet, säger Felipe Scolari segervisst till Uefas hemsida inför matchen.

Roma ute efter revansch

Grupptvåan Roma reser till Rumänien med revansch i sikte efter chockförlusten senast lagen möttes på Olimpico i Rom. Tränare Luciano Spalletti väljer att se positivt på förlusten mot Cluj.

– Vi har reagerat bra efter förlusten mot Cluj. Vårt spel har förbättrats avsevärt, säger Spallettti till Uefa.som inför matchen.

För rumänerna är det bara vinst som gäller med tanke på att laget ligger sist i tabellen. Clujs italienske tränare Maurizio Trombetta avviserar ändå en relativt defensiv 4-5-1-uppställning mot Roma.

I den sista gruppspelsomgången om två veckor gästar Bordeaux Roma och Chelsea möter Cluj hemma i London.

ARTIKELN HANDLAR OM