Allsvenskan i fotboll

”Årets sämsta match”

Av: 

Robert Laul

FOTBOLL

Tedy Lucic sågar sitt eget lag efter bottennappet

GÖTEBORG. En mental kollaps i sämsta tänkbara läge.

Nu är guldet väldigt långt från Borås.

– Så här dåligt har vi inte spelat på hela säsongen. Efter deras 3–1-mål vek vi ned oss mentalt, suckar Teddy Lucic.

Efter 2–5 mot IFK Göteborg på Nya Ullevi var det inga glada miner i Elfsborgs omklädningsrum. Innan matchen hade laget totalt bara släppt in tolv mål, nu kom fem i en och samma match.

– Efter 3–1-målet vek vi ned oss mentalt. Det hade varit viktigt att hålla fokus, det kan ju handla om målskillnad till slut, säger Teddy Lucic.

Vad hände?

– I första halvlek är vi inte mycket sämre än dem. I andra blev vi passiva och kom inte in i spelet. Vi kom knappt över fyra passningar inom laget en enda gång i andra halvlek. De satte press på oss och vann varenda duell, säger Teddy.

”Fördel Kalmar”

Med tre omgångar kvar av årets allsvenska ligger Elfsborg nu tre poäng efter Kalmar som också har fyra måls bättre målskillnad.

– Det är absolut fördel Kalmar. Men vi får glömma det här till på onsdag, då har vi Djurgården hemma, säger Teddy Lucic.

Tror du att Kalmar tappar poäng?

– Jag har ingen aning. Vi får fokusera på vårt spel. Men det krävs ju att de förlorar. Det viktiga är att glömma det här och fokusera på matchen mot Djurgården.

”Vi måste ha hjälp”

Tränaren Magnus Haglund var inte heller särskilt optimistisk efteråt.

– Kalmar leder med tre poäng och

fyra mål, klart att de har ett jätteläge. Vi måste ha hjälp av andra lag samtidigt som vi måste vinna våra matcher, säger Magnus Haglund.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Teddy Lucic

IF Elfsborg

IFK Göteborg