- Jag ska sätta två

FOTBOLL

Kompisbråket mellan Lehmann och Freddie trappas upp - via sms

BERLIN/KÖLN. Här får Fredrik Ljungberg en inbjudan via Sportbladet från sin gode vän Jens Lehmann:

- Jag hoppas att vi kan fira en tysk seger tillsammans, Fredrik!

- Ha, ha, ha. Det är tysk humor bakom det där, säger den svenska mittfältsstjärnan.

Foto: Jens Lehmann, vanligtvis i Arsenal.

Lehmann är på väg att hasta sig igenom den mixade zonen efter segern över Ecuador när Sportbladet får stopp på honom med frågan om hur det ska bli att möta Ljungberg här i VM?

- Jag älskar att få möta Fredrik Ljungberg. Han är en mycket god vän. Och en svår motståndare. Väldigt snabb, väldigt klipsk. Men tack och lov handlar inte allt bara om honom när vi möts, säger Lehmann.

Ljungberg har berättat om att ni skickar sms till varandra under VM.

- Självklart gör vi det. Vi har skickat till varandra hela tiden. Jag sände ett till honom efter hans nickmål mot Paraguay och förslog att vi skulle träffas för att äta ihop i Berlin. Men tyvärr rann tiden iväg och vi var tvungna att vara inne på hotellet klockan tolv.

Därför föreslår Lehmann en ny middagsträff efter åttondelsfinalen i München. För att fira en tysk seger.

Rusig hemmanation

Om det blir svensk seger, då?

Lehmann ler och skakar knappt märkbart på huvudet innan han vänder sig om och går.

Tysk förlust existerar inte i hemmafavoriternas tankevärld - även om han redan fått en varning av svensken på telefon. Enligt managern Oliver Bierhoff har Fredrik Ljungberg lovat att avgöra matchen:

- Det är perfekt om vi möts i åttondelen, då slår jag in två bollar bakom dig.

Redan på det inledande VM-lägret på Gotland berättade Ljungberg att han gärna skulle göra mål på sin lagkamrat i Arsenal. Han står fast vid det.

- Ja, det skulle vara kul. Han är en vän till mig, så det är synd att vi ska mötas så tidigt..., säger Fredrik Ljungberg.

Jens Lehmann drabbades av en lårkaka under sin sista gruppspelsmatch, men det sa inte vara någon fara för slutspelet.

Skrämmer inte

I går kväll firade tyskarna segern med en grillfest på hotellet tillsammans med sina familjer och samtidigt såg de Sveriges match mot England.

Och lördagens motstånd är inget som skrämmer dem.

- Vi vill till finalen så det spelar ingen roll vem vi spelar mot och tar nästa match som den kommer, säger Miroslav Klose, den hetaste av alla stekheta tyskar.

Anfallaren gjorde två mål mot Ecuador - och lika många i premiären mot Costa Rica.

- Det svenska laget är mycket bra med ett väldigt starkt försvar. Men det är viktigare för oss att vi lyckas med vårt eget spel än att vi tittar på motståndarnas, säger Miroslav Klose.

Det tyska anfallsspelet fungerade inte klockrent mot svaga Ecuador men Klose är noga med att hylla sin anfallspartner Lukas Podolski som han kritiserade för några dagar sen.

- Alla vet vad Lukas kan och i dag gjorde han en jättematch. Det kan diskuteras, men Tysklands landslagsspelare har ett orubbligt självförtroende efter sina tre raka segrar i gruppspelet.

Läs också:

Stefan Alfelt, Anna Andersson, Stefan Holm