– Vi måste nå finalen

FOTBOLL

Förlust - då fruktar Klinsmann ett tråkigt Tyskland

Foto: Förbundskaptenen Jürgen Klinsmann har inför en ny typ av fotboll för det tyska landslaget.

BERLIN

- Tyskland måste nå finalen, säger han.

Efter succéstarten i VM kräver en hel nation fortsatta framgångar.

Och förbundskapten Jürgen Klinsmann sätter nu press på sina spelare inför matchen mot Argentina.

Foto: FANSENS HJÄLTE Jürgen Klinsmann och hans fotbollsfilosofi hyllas i Tyskland. Men vad händer om det blir förlust mot Argentina i dag?

Under Jürgen Klinsmanns två år som förbundskapten har Tyskland gått från defensiv, effektiv kampfotboll till ett underhållande, effektivt kortpassningsspel.

Men nu varnar Klinsmann för att pendeln snabbt kan svänga tillbaka om Tyskland inte når VM-finalen.

- Om vi förlorar mot Argentina, då börjar debatten igen; borde vi inte spela mer försiktigt? Borde vi inte tänka defensivt? Vänta på kontringsläget?

"Måste välja sida"

- Därför är det väldigt viktigt att vi vinner mot Argentina och att vi når finalen.

Klinsmann riktar även kritik mot det tyska fotbollsförbundet som han menar inte tagit ställning för den fotboll han själv förespråkar.

- Om vi inte vill halka efter de stora fotbollsnationerna, då måste förbundet välja sida. Är de för den nya filosofin eller vill de hålla fast vid den gamla? De har inte valt sida ännu.

Det tyska laget var hårt kritiserat innan VM började. Enligt en opinionsundersökning som gjordes i maj trodde bara 10 procent av tyskarna på VM-guld. Nu tror 53 procent på guld och 87 procent på seger mot Argentina.

- Argentina-matchen ligger perfekt i tid. Vi får verkligen testa oss själva. Det är precis vad vi behöver, säger Klinsmann.

Starkt stöd

Jürgen Klinsmann har fått mycket kritik under sina två år som förbundskapten men just nu har han folkets stöd.

Och spelarnas.

- Han är en ung förbundskapten, som nyligen slutat spela. Han är väldigt nära laget, och ger oss alltid råd och tips. Han vill att vi ska må bra, säger mittfältsstjärnan Michael Ballack.

Ballack var tidigare indragen i en taktikkonflikt med Klinsmann men just nu är deras relation bättre än någonsin.

"Haft olika åsikter"

- Vi hade en bra relation även förut. Han gjorde mig till kapten, och litar på min förmåga, han har visat tilltro till mig. Jag bekräftar att vi haft olika åsikter, men det spelar ingen roll nu. Ju längre vi går i VM, ju bättre blir relationen, inte bara mellan oss utan för hela laget, säger Ballack.

Läs mer om VM: