Sågad igen – av Maradona

FOTBOLL

Legenden: Han är alldeles för försiktig

Foto: För feg Fotbollslegenden Diego Maradona sågar Svennis coachegenskaper: Han är alldeles för försiktig, han borde spela med både Rooney och Crouch, menar argentinaren.

London

Diego Maradona hyllar Wayne Rooney.

Och sågar Sven-­Göran Eriksson.

– Han är alldeles för försiktig, säger den förre världsmästaren.

Sven-Göran Eriksson är ansatt från alla håll. Engelska fotbollsexperter är trots kvartsfinalplatsen mycket besvikna på lagets insats hittills i turneringen. De menar att det krävs ett under eller en extrem förbättring av spelet för att England ska kunna slå Portugal i morgon.

Nu sällar sig Diego Maradona, spelaren som var motorn i det Argentina som tog VM-guld för 20 år sedan, till kritikerna.

Beundrar Cole

Sven-Göran Erikssons val att spela med Wayne Rooney ensam på topp gör att den 20-årige anfallarens talang inte utnyttjas fullt ut, menar Maradona.

– Jag tyckte att Eriksson var alldeles för försiktig när han spelade med bara en anfallare, säger han till Daily Express.

– Han borde sätta in Crouch bredvid Rooney. Då blir det mer mål.

Om Diego Maradona inte är förtjust i Sven-Göran Erikssons taktiska val är han desto mer imponerad av de engelska spelarna.

– Jag beundrar Steven Gerrard och Joe Cole väldigt mycket. Cole är så skicklig med bollen att hana skulle kunna vara en brasiliansk eller argentinsk spelare.

Flest lovord öser den argentinske giganten över Wayne Rooney.

Arrogant

– Det är ingen tvekan om att Wayne Rooney är en av de bästa spelarna i världen. Jag rankar honom lika högt som Ronaldinho, Riquelme och Messi. Hade han hetat Roonino och haft dubbelt pass är jag säker på att han platsat i vårt landslag.

– På många sätt påminner han mig om mig själv. Han är arrogant och vill ha bollen hela tiden.

Diego Maradona har följt VM från läktarplats sedan starten för tre veckor sedan. Till skillnad från andra inbjudna fotbollshjältar följer han inte hedersläktarnas oskrivna lagar – att man sitter still och är propert klädd.

Den 46-årige legendaren har varit iförd en argentinsk landslagströja och har med stor inlevelse följt sitt lags matcher.

Läs mer om VM:

Jens Kärrman