LANDSLAGET SKAKAS AV LÄCKA

FOTBOLL

Innersta kretsen är den enda som vet - ändå kom bråket ut

Foto: skapar oro Bråket efter matchen mot Trinidad och Tobago skedde inför en ytterst begränsad grupp. Ändå läckte det ut till medierna 24 timmar senare. "Det som händer i omklädningsrummet får absolut inte komma ut", säger en källa till Sportbladet.

BREMEN

Det är läckan som skakar Blågult.

Bara den "innersta kretsen" befann sig i omklädningsrummet när Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg skrek åt varandra - ändå var uppgifterna ute i medierna 24 timmar senare.

- Det här skapar intern frustration och oro. Det som händer i omklädningsrummet får absolut inte komma ut, säger en landslagskälla till Sportbladet.

Uppgiften om ett bråk mellan Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg nådde Sportbladet vid 20-tiden i går kväll.

En halvtimme senare sa landslagets presschef Thomas Saleteg så här:

- Nej, jag känner inte till något om det här. Jag var inte i omklädningsrummet direkt efter slutsignalen.

Kan du undersöka saken och prata med de som var i omklädningsrummet och återkomma hur ni vill bemöta uppgifterna?

- Ja, vi ska återsamlas senare i kväll och då kan jag höra efter, sa Thomas Saleteg.

Allt som vanligt

Strax efter klockan 23 pratar Sportbladet på nytt med Thomas Saleteg som då bekräftar bråket.

- Jag kan direkt dementera att det varit ett handgemäng. Däremot har det varit en dispyt mellan Fredrik Ljungberg och Olof Mellberg och ytterligare någon eller några spelare. Men när jag kom in i omklädningsrummet var allt som vanligt. Någon måste sagt åt dem att lugna ner sig och det måste ha gått över tämligen kvickt, säger Thomas Saleteg.

Enligt Sportbladets landslagskällor stod Ljungberg och Mellberg och skrek åt varandra när laget samlades i omklädningsrummet efter matchen.

Ett bekymmer

Bara den "innersta kretsen" - spelare, förbundskaptener, läkare och vissa i landslagsledningen - befann sig i omklädningsrummet när bråket utspelades.

Enligt Sportbladets landslagskällor är just detta det stora interna bekymret i Blågult just nu.

- Att två spelare skäller på varandra är naturligtvis inte bra, men det är inte hela världen. Det har förekommit tidigare i landslaget.

Måna om det privata

- Däremot att det läcker ut till media direkt är ett stort problem. Det som händer i ett omklädningsrum får absolut inte komma ut. Vi har så stora stjärnor som är

väldigt måna om sitt privatliv och om man inte kan lita på varandra inom gruppen kan situationen snabbt bli väldigt besvärlig.

Enligt Sportbladets landslagskällor kommer händelsen att diskuteras vid ett internt möte under dagen. Fokus är då på att hela historien läckte ut, snarare än själva incidenten mellan Olof Mellberg och Fredrik Ljungberg.

Läs också: