Fansen tog emot sina hjältar

FOTBOLL

”Henke” hyllades med tal och fyrverkerier

1 av 3 | Foto: Mäktigt mottagande. Henrik Larsson och de andra spelarna i Barcelona mottogs av massor av fans vid ankomsten till Barcelona.

Det bjöds på fest i Barcelona i kväll.

Självfallet var det med anledning av att stans fotbollshjältar med Henrik ”Henke” Larsson i spetsen kom hem med Champions League-pokalen, lagets första Europacuptitel på 14 år.

Det här var den andra paraden för laget den här månaden. Senast firade man segern i ligan och nu gick fansen man ur huse för att hylla laget efter segern över Arsenal i onsdags kväll.

Coachen Frank Rijkaard och kaptenen Carles Puyol var först av planet med pokalen. Spelarna bar T-shirts med klubbmärket på samt texten ”mer än en katalansk klubb”. Från flygplatsen transporterades laget till med båt till den olympiska hamnen. Därifrån gick det sen med buss varifrån laget hyllades hela vägen till Nou Camp där 98 000 fans väntade på sina hjältar.

På stadion väntade tal, musik och fyrverkerier – och sen fortsatte festen hela kvällen i Barcelona.

Festen började förstås direkt efter onsdagskvällens seger och bjöd tyvärr även på en del incidenter. 45 personer arresterades sedan affärer plundrats och containers satts i brand. 109 personer tvingades uppsöka läkarvård, varav sex poliser. 30 personer togs till sjukhus för vård, men ingen för allvarliga skador. Skadegörelsen uppskattas ha kostat 100 000 euro, drygt 930 000 kronor.

Även på andra håll i Spanien var det oroligt. I Grenada tvingades polisen skjuta gummikulor mot fans sedan de kastat flaskor, brutit sig in i affärer och förstört polisbilar. Sju personer arresterades till följd av oroligheterna.

Sportbladet.se

ARTIKELN HANDLAR OM