Alexis om Zlatan: ”Tråkigt att han inte är med”

avFrida Fagerlund, David Jesperson

FOTBOLL

Alexis Sanchez, 29, ser fram emot ett nytt vänskapsmöte med Sverige.

Den här gången utan sin ena lagkamrat i Manchester United, Zlatan Ibrahimovic.

– Det är riktigt tråkigt att han inte är med. Han borde fortsätta representera sitt land för han har gjort det väldigt bra, säger Alexis.

Sverige ställs mot Chile i en träningsmatch som förberedelse inför VM-slutspelet i sommar.

Den sydamerikanska nationen lyckades inte kvalificera sig till mästerskapet och får i stället blicka framåt mot andra turneringar. 

Truppen saknar inte stjärnor för det. Under tisdagen landade Manchester United-spelaren Alexis Sanchez på Arlanda.

”Fint att vara tillbaka i Sverige”

Alexis, lagkamrat med Victor Nilsson Lindelöf och Zlatan Ibrahimovic, är en av de mest rutinerade i det chilenska landslaget.

– Jag har varit med länge nu, jag var bara 17 år när jag började. Det är väldigt fint för mig och min karriär att komma tillbaka till Sverige. Folk här har tagit emot mig väldigt väl, säger Alexis Sanchez.

– Jag blev verkligen imponerad över hur chilenarna tog emot mig. Jag var här 2006, vi upplevde mycket varma känslor då också från publiken. Hoppas att det både blir fint för er och för oss den här gången också.

Då spelade 29-åringen sin fjärde a-landslagsmatch för Chile på Råsunda inför 34.735 åskådare. I den svenska startelvan fanns bland andra Ibrahimovic, nu pensionerad.

Tycker du det är synd att du inte får möta Zlatan igen?

– Jag har tränat med honom i 1,5 månad och jag njuter av att spela med honom. Hans kvaliteter är imponerande. Han har vunnit allt inom fotbollen och jag ser fram emot att fortsätta träna med honom och ser även fram emot att spela en match med honom.

– Vi pratar mycket, dricker kaffe tillsammans på morgnarna varje dag. Det är riktigt tråkigt att han inte är med här, han borde fortsätta representera sitt land för han har gjort det väldigt bra.

Pikade Lindelöf

Alexis Sanchez, som anlände till Manchester United så sent som i januari, hyllar dessutom sin yngre klubblagskamrat Victor Nilsson Lindelöf.

– Jag är väldigt imponerad över Victors kvaliteter. Han frågade om jag skulle spela den här matchen, säger Alexis och tillägger:

– Jag svarade ja - och vi ska vinna över er.