Rasar mot Östersund: ”Sämsta platsen, såg genom ett fisknät...”

Uppdaterad 2018-03-12 | Publicerad 2018-03-11

Ett 30-tal supportrar från Gais åkte buss 80 mil till kvartsfinalen mot Östersund.

Väl på plats fick de se matchen bakom ena målet, nere vid hörnflaggan på Jämtkraft Arena.

– Sämsta platsen och bakom ett jäkla fisknät, säger Joel Otterloo Kuronen, styrelseledamot i Gårdakvarnen.

Det är inga glada miner i en buss med supportrar på den långa vägen hem från Östersund mot Göteborg sent under söndagskvällen.

Dels förlorade deras lag, Gais, kvartsfinalen av Svenska cupen efter ett sent avgörande från Östersunds Alhaji Gero, men framför allt var de inte glada över, som de tyckte, behandlingen från arrangören Östersunds FK.

– Det är inte så kul att åka 80 mil, tio timmar i buss, och sedan bli utskälld av någon i Östersunds personal i biljettkassan för att de inte vet var vi gaisare skulle få stå. Flera av oss köpte biljetter på långsidan för 250 kronor och blev sedan blev placerade på kortsidan, bakom ett jäkla nät.

– Prova att sätta ett fisknät framför ögonen och se hur bra man kan kolla på matchen då, säger Joel Otterloo Kuronen i Gårdakvarnen, en av Gais supporterklubbar.

Gais smeknamn är för övrigt Makrillarna.

Långt ifrån fullt

Jämtkraft Arena har plats för 9 100 åskådare när det är fullt. Östersund-Gais drog 2 410 åskådare.

– Arenan var ju tom i stora delar. Varför kunde vi då inte få stå på långsidan där man kan se lite bättre och även sätta mer färg på matchen?

– Nä, snålt och dåligt, säger Oterloo Kuronen.

– Nu kom det en gubbe från Östersund med ett kuvert och betalade tillbaka 150 kronor var till de av oss som var på plats just då och som hade köpt långsidesbiljetter men blivit flyttade till hörnet av kortsidan. De som var och kissade missade återbetalningen...

Gais mötte Elfsborg och Hammarby i gruppspelet av Svenska cupen nyligen.

Var blev Gaisklacken placerad vid de bortamatcherna?

– På Borås Arena fick vi stå på långsidan. Det var inga problem. På Tele 2 stod vi på bortasektionen, på ena kortsidan, men det har jag förståelse för. Dels var det mycket mer folk på den matchen och det har även med säkerhet att göra. Dessutom är maskorna på nätet vid kortsidorna på Tele 2 mycket större...

Här stod Gais-klacken.

Överenskommelse mellan klubbarna

– Här var det ju inte fullt och vid våra matcher tidigare år borta mot Östersund, i superettan, innan kortsidesläktaren fanns så stod vi alltid på långsidan.

Patrick Sjöö, presskontakt i Östersunds FK, säger till Sportbladet:

– Placeringen var en överenskommelse mellan klubbarna.  Några ur klacken hade bokat långsida men ville flytta till kortsida under första halvlek och dessutom fick de tillbaka 150 kronor per person.

Joel Otterloo Kuronen:

– Äsch, det där är en dålig förklaring. Man måste kunna vara mer flexibel när det är folktomt på arenan. Nu är det bara att bita ihop här i bussen. Vi är hemma i Göteborg tidigt måndag morgon och då är det bara att gå direkt till jobbet. Enda trösten, och den är inte så illa, är att det känns som att vi har ett riktigt bra lag på gång.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)