Gerzic: ”Vi ger bort matchen”

avFredrik Jönsson

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

Tre tunga avstängningar - då kom andra raka förlusten.

Nordin Gerzic ansåg att Örebro SK gav bort matchen mot Djurgården.

– De får ett sjukt billigt mål, jag tror han är en mot fem. Djurgården är ett bra lag, men jag tycker vi ger bort matchen, säger mittfältaren.

Örebro SK var obesegrat fram till förra omgången då laget föll med 1–2 mot Hammarby. Man fick även två röda kort på Kennedy Igboananike och Johan Mårtensson, två utvisningar som skapade reaktioner.

Båda spelarna var avstängda mot Djurgården. Lägg även till en avstängning på Brendan Hines-Ike.

ÖSK spelade bra i första halvlek och efter 45 minuter stod det 0–0. Men efter 90 minuter hade Djurgården kammat hem tre poäng efter en 2–0-vinst.

Nordin Gerzic var besviken efteråt.

– Konstig match. Första tycker jag vi har full kontroll, bättre än Djurgården. Andra vet jag inte vad som händer, vi kommer djupt ner. Vi tappar för mycket boll. De får ett sjukt billigt mål, jag tror han är en mot fem, säger Gerzic.

”Vi hade för dåligt djupledsspel”

Mittfältaren riktar ingen kritik mot några av spelarna som ersätta de som var avstängda. Men 34-åringen saknade djupledsspel, något som Kennedy Igboananike bidrar med.

– Vi hade för dåligt djupledsspel. Det är inget snack om det, om det beror på att Kennedy saknas vet jag inte, säger Gerzic.

– Vi tappar boll för mycket boll i fel läge. De kommer gång på gång. Djurgården är ett bra lag, men jag tycker vi ger bort matchen totalt. Jag tycker vi slarvar i dag i andra halvlek. Det är därför vi förlorar.

Inte orolig för ytterligare straff

Disciplinnämnden har inte yttrat sig angående ytterligare straff för Igboananike och Mårtensson.

– Jag vet inte om det ska vara någon dom, om jag ska vara ärlig. Det kanske ska vara en dom för att han missar bollen, säger Gerzic.

– Det var ju typ det han gjorde. Han missade bollen och så ramlade (Imad) Khalili ihop. Jag ser inte vad han (Kennedy) gör, och jag har kollat på det 1000 gånger och jag vet inte vad det röda kortet finns.

Gerzic är inte orolig över att Igboananike ska få ytterligare straff.

– Nej. Jag vet inte om de har andra ögon än vad jag har, eller lägger till något annat. Vad jag ser är en match okej. Låt han spela nu eftersom han inte har gjort något fel.

Dagen efter matchen mot Hammarby publicerade Gerzic ett klipp på Twitter med den situationen som gav Mårtensson rött kort.

– Jag tycker (Mohammed) Al-Hakim är en bra domare, absolut. Men i det här fallet blir jag besviken för att han det blir fel bild av Mårtensson. Om vi inte hade haft den videon så hade alla sagt att det är en knuff. Men så är det inte, den knuffen finns inte. Det Mårtensson säger, ”din jävla sopa”, eller vad han säger. Alla människor tar saker olika, uppenbarligen tycker han det var över gränsen. Jag accepterar det, det är inget snack om det. Men jag blev irriterad när det står det där med en knuff.

”Domarna gör fler, precis som jag gör fel”

Har du gjort liknande grejer och klarat dig från utvisningar?

– Det har jag gjort. Det gör jag nästan varje match.

– Hela situationen är konstig. ”Vad hände?” känner man när man kommer hem. Rött kort, jag kan ta det. Domarna gör fel, precis som jag gör fel eller som alla andra gör fel. Men stå inte efteråt och säg att han äventyrar någons säkerhet – han missar bollen!

– Han står upp. Han kommer i hög fart, nej det gör han inte – han tar ett steg. Det blir tunnel, han missar bollen och ramlar. I såna fall ska det vara Omoh som ska ha rött kort för det han som springer in i ryggen. Nu är det som det är.

Han medger att det har stört ÖSK.

– Lite. Ibland vill man vara en robot, men man är inte det. Vi gick igenom det i tisdags och stängde det. Det är inte i våra händer längre. Får han fler matcher så får han fler, men det borde inte vara så.

Alla skytteligavinnare i Allsvenskan sedan 2008 00:53
ARTIKELN HANDLAR OM