Zlatan: ”Jag ska inte bära min egen väska”

Samtalet som förändrade PSG: Aldrig mer efter det

Foto: TT
Mathieu Bodmer och Zlatan Ibrahimovic.

avMartin Tolén

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic ledde Paris Saint-Germain till fyra raka ligatitlar.

Nu avslöjar förre lagkamraten Mathieu Bodmer även svenskens krav på PSG-ledningen.

– Han ringde till Leonardo och sa: ”Ska jag bära min egen väska?” Efter det rörde vi aldrig våra väskor mer, säger Bodmer.

Zlatan Ibrahimovic, 35, lämnade i somras Paris Saint-Germain.

Detta efter ett slaget målrekord, fyra ligtitlar och ytterligare åtta inhemska cuptitlar under sina fyra säsonger i Ligue 1-klubben.

– Ligue 1 var inte i nivå med min talang. Det är den enkla sanningen. När jag gick dit så riskerade jag min image som fotbollsspelare, sa Zlatan i en sista uppmärksammad pik mot fransk fotboll.

Ibra: Ska jag bära min egen väska?

Och nu avslöjas även svensken kontroversiella krav på klubben när han anlände från Milan sommaren 2012.

I en intervju med SFR Sport avslöjar förre lagkamraten Mathieu Bodmer att Zlatan inte behövde bära sin egen väska.

– Han kom till oss lite sent när vi var på försäsongsläger i USA. Han hälsade på alla, var trevlig. Sedan kom vi till samlingen inför första matchen och Zlatan sa till en ledare: ”Jag förstår inte varför mina grejer inte är i omklädningsrummet?”, säger Bodmer och fortsätter:

– Ledaren pekade och svarade: ”Dina grejer är där” varpå Zlatan sa: ”Så jag ska bära min egna grejer? I alla andra klubbar jag varit i har jag aldrig burit min egen väska”.

Ringde till sportchefen

Och trots ledarens försök till förklaring att ”ja, alla bär sin egen väska – så gör vi här i PSG” tog Zlatan saken i egna händer, berättar Bodmer.

– Han ringde till sportchefen Leonardo och sa: ”Så jag har kommit till den här klubben och jag måste bära min egen väska?”. Dagen efter kom det två nya ledare och efter det rörde vi aldrig våra väskor mer, säger den förre PSG-mittfältaren.

ARTIKELN HANDLAR OM