Klopps glädjebesked – Joel Matip spelklar

Foto: Clive Brunskill / Getty Images Europe
FOTBOLL

Efter dispyten med Kameruns landslag har Liverpool fått grönt ljus att använda sig av Joel Matip igen.

Det beslutade Fifa på fredagskvällen.

Därmed är mittbacken tillgänglig till lördagens match mot Swansea.

Normalt brukar det handla om avstängning, skada eller en petning när en spelare hålls utanför en startelva.

Men i Joel Matips fall har det varit av säkerhetsskäl som managern Jürgen Klopp valt att inte ta ut sin mittback i de två senaste matcherna.

Kamerun har hävdat att klubblaget inte har rätt att använda sig av spelaren så länge som afrikanska mästerskapen pågår, eftersom han varit inskriven i landslagets bruttotrupp.

Besked från Fifa

Matip hoppade av landslaget för att satsa på spel med Liverpool.

I väntan på att Fifa ska ta ett beslut i frågan har Matip missat två matcher: 1–1-mötet med Manchester United i ligan och 1–0 vinsten mot Plymouth i FA-cupen.

Fler blir det inte.

Nu har nämligen Fifa beslutat att Liverpool är fria att använda sig av Matip på planen trots att Kamerun alltjämt är kvar i de afrikanska mästerskapen.

Kan spela mot Swansea

”Liverpool FC kan bekräfta att anklagelserna mot klubben och dess spelare Joel Matip har avfärdats av Fifa”, skriver klubben på sin hemsida.

Den 25-årige mittbacken är tillgänglig för spel med omedelbar verkan och kan därmed finnas med redan i lördagens tidiga Premier League-match hemma mot Swansea.

Det är dock långt ifrån säkert att Joel Matip tar en startplats på en gång.

– Det är svårt i den här positionen för med det intensiva schemat vi har just nu så har vi inte så mycket tid för träning, och jag måste få ihop ett lag som ska starta nästa match. När man inte vet vad man ska göra med Joel så är han inte speciellt involverad, sa Jürgen Klopp tidigare på fredagen enligt Liverpool Echo.