”Tappade hakan när han fick se lönen”

Granqvists lön chockar Danmark: Mer än hela truppen tillsammans

Foto: Jens Dresling / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

FC Köpenhamn ville värva Andreas Granqvist från ryska Kranosdar under sommarens transferfönster.

Men när managern Ståle Solbakken tog kontakt med svensken insåg han snabbt ett stort problem.

– Han tjänar mer än hela vår trupp tillsammans, säger Solbakken till klubbens hemsida.

FC Köpenhamn har länge varit Skandinaviens starkaste klubb ekonomiskt men när danskarna ska ut i världen och mäta sina krafter räcker det ändå inte alltid särskilt långt. Det beskriver en frustrerad Ståle Solbakken efter sommarens transferfönster.

”Har de pengar vi har”

– Vi har de pengar vi har och arbetar bäst vi kan utifrån de förutsättningarna, säger Solbakken till klubbens hemsida och beskriver hur fem man under sommaren jobbat heltid med att bland annat hitta en ny mittback:

– Vi är varken naiva eller blinda. Vi har letat efter en skandinavisk mittback och har varit i dialog med Celtic (gällande dansken Erik Sviatchenko) men avståndet mellan utbud och efterfrågan var helt enkelt för stort.

Foto: MARKO DJURICA / X01390

Påstås tjäna 30 miljoner om året

FCK-managern hoppades då istället kunna lösa svenske landslagskaptenen Andreas Granqvist från kontraktet med Kransodar. 32-åringen sitter på ett utgående kontrakt men i den här förhandlingen var det inte övergångssumman som skulle visa sig vara för hög för FCK:s plånbok.

– Vi har snackat med Andreas Granqvist i Krasnodar men han tjänar mer än hela vår trupp ihop så det blir inget. Allt det är kört, säger Solbakken.

Uttalandet från Solbakken har fått stor uppmärksamhet i Danmark men även i Norge där TV2 beskriver det som att ”Ståle Solbakken tappade hakan när han fick veta vad spelaren tjänar”.

Granqvist har enligt uppgift en årslön på omkring 30 miljoner kronor, efter skatt, i Ryssland.