”Välkomna till Zlatan arena”

1 av 6 | Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

avKristoffer Bergström

FOTBOLL

Tiotusentals personer vällde in mot Friends Arena i taxi, tunnelbana och pendeltåg.

Den mest prominenta gästen föredrog att åka elbil.

”Välkomna till Zlatan Arena” skriver han på Instagram.

Manchester Uniteds säsong är hittills misslyckad. Den storsatsande klubben slutade sexa i ligan, 24 poäng från segrande Chelsea. Till hösten står de utanför Champions League, såvida de inte tar sista chansen att kvala in i storturneringen. Den går ut på att besegra Ajax i kvällens Europa League-final på Friends Arena i Solna.

På sin väg till kvällens drabbning har britterna slagit ut ryska Rostov, belgiska Anderlecht och spanska Celta Vigo, ofta hjälpta av Zlatan Ibrahimovic som gjorde fem mål i turneringen innan han skadade knäet.

Skjutsas av landslagschefen

I kväll saknas svensken på planen, men inte på arenan. Drygt en timme före avspark, medan tiotusentals tillresta engelsmän och holländare drev bort mot skådeplatsen, publicerades de första bilderna på Zlatan i Sverige efter skadan.

De visar att han sitter i något som liknade en eldriven golfbil. Högerbenet är utsträckt. Till vänster om honom rattar landslagschefen Lars Richt fordonet.

En stund senare syntes anfallaren nere på gräset. En man bar hans kryckor när han inte använde dem själv. Vid ett tillfälle måste han ha tagit fram mobilen och panorerat över de fyllda läktarna, för strax före avspark la han ut en film på Instagram.

Och nej.

Han kallade inte platsen för Friends arena.

”Välkommen till Zlatan Arena” skrev han.

Matchen började klockan 20.45. Följ den här.