”Hon trodde att jag var värsta bitchen”

avFredrik Jönsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N
Mmmi Larsson.

GÖTEBORG. Hon har skjutit Eskilstuna till en andraplats i damallsvenskan och krigar för fullt för en plats till EM i sommar.

Ödmjuk och rolig vid sidan av planen – men inte så lätt att hantera på gräsplanen.

– Jag kom ihåg en av mina lagkamrater när jag kom till United, hon sa ”Gud, jag trodde verkligen du var värsta bitchen, men det är du verkligen inte”, säger Mimmi Larsson.

Eskilstuna är den största överraskningen i damallsvenskan, en av de stora anledningarna heter Mimmi Larsson. Anfallaren har gjort sju av femton mål.

– Det känns bra, formen kommer mer och mer. Jag har fått gjort lite mål. Jag är forward så jag vill bidra med mål. Nu är det fler än jag som gör mål, vilket är skönt, säger Larsson.

Har du alltid gjort mycket mål?

– Jag spelade ett år i division 5 i Torsby, där gjorde jag ganska mycket mål. Säkert, 50–60 mål. Det var extremt, men det var extremt dålig nivå med. Sedan gjorde jag många mål i division 1 också.

Anfallaren är uttagen av Pia Sundhage till att vara med på landslagslägret i Göteborg. Där är Larsson fullt fokuserad på att spela till sig en biljett till EM i Holland i sommar.

Anonym bland veteranerna

På landslagslägret finns många profiler som är kända bland svenska folket, Lotta Schelin, Caroline Seger, Hedvig Lindahl, Kosovare Asllani och Nilla Fischer är några av dem.

Mimmi Larsson är av förklarliga skäl mer anonym.

– Mimmi Larsson är en ganska glad och utåtriktad tjej som försöker sprida positiv energi. Ser på mycket fotboll, Premier League och så, säger hon.

I England är det Arsenal som gäller.

– Ja, så det är lite tungt nu.

Är det Wenger out eller Wenger in?

– Jag tycker Wenger out. Han har fått sina chanser.

Får vi se några plakat under lägret?

– Nej, haha. Det är mer att man sitter i soffan och svär.

Hon är uppväxt i Torsby, Värmland. Hon tillhör en idrottsfamilj där hennes mamma spelade handboll på hög nivå, hennes pappa spelade fotboll och hennes lillebror är aktiv som fotbollsspelare i division 4 i Värmland.

– Jag är väl den enda som spelar på högre nivå. Runt matbordet är det oftast sport vi snackar. De har mycket åsikter allihopa. De har mycket bra grejer att komma med, jag tycker det är jättebra. Mamma är den som pushar mest, pappa och Jakob är de jag diskuterar mest med och de kommer med feedback, säger Larsson.

23-åringens största inspirationskälla är hennes mamma. Men hon trivs verkligen med att vara i landslaget och träffa spelare som har varit hennes idoler.

– Det känns skitcoolt att tillhöra ett lag som de också tillhör, säger Larsson.

Känner du press i landslaget?

– Man vill ju vara bra när man kommer hit, man har alltid press på sig själv. Först vill jag bli uttagen, det är jag inte än. Det ska jag jobba hårt för att bli. Extremt bra lag med många skickliga spelare.

Hyllas av Asllani

Kosovare Asllani har imponerats av henne, lyft fram henne som hetast under träningarna. Hon kan även vara hetlevrad på planen, även om det mest är glädje och skratt vid sidan av.

– Jag är inte otrevlig, men jag har ett humör på planen. Jag är mycket lugnare utanför.

Har du fått höra att du är tuff på planen?

– Jag kom ihåg en av mina lagkamrater när jag kom till United, hon sa ”Gud, jag trodde verkligen du var värsta bitchen, men det är du verkligen inte”. Så kanske lite bitchig på planen.

Fula knep?

– Nej. Jag spelar tufft, fysiskt. Jag håller inte med domaren, eller om någon smäller på en kompis är jag där och backar upp.

Mycket svordomar?

– En snabb första reaktion, sedan lugnar ner mig. Men ful är jag inte, tror jag.

Den 20 juni presenterar Pia Sundhage EM-truppen. Självklart vill anfallaren att hennes namn ropas upp.

– Jag försöker leva här och nu, prestera bra. Fortsätter jag prestera så har jag en chans att komma med.

Publicerad: