Raiola: ”Zlatans knäoperation lyckad”

avPelle Strandman

Zlatan Ibrahimovic kommer att komma tillbaka från sin knäskada.

Detta hävdar svenskens agent Mino Raiola.

Han kommer återhämta sig fullt ut OCH SKADAN INNEBÄR INTE SLUTET PÅ HANS KARRIÄR”, skriver han i ett uttalande till engelska medier.

Foto: Bob Donaldson / BOB DONALDSON
Här på ett universitetssjukhus i Pittsburgh, USA, opererades Zlatan.

Zlatan Ibrahimovics knäskada har gett upphov till en utbredd oro för att den svenske superstjärnans fotbollskarriär kan vara över.

Anfallaren uppges ha skadat både främre och bakre korsbandet i Europa League-mötet med Anderlecht – något som uppges ta mellan sex och nio månader att återhämta sig från – men nu får fansen anledning att tro på en fortsättning på fotbollsplanen.

I ett uttalande från Mino Raiola, som bland annat publiceras av Daily Mail och Sky Sports, bekräftar agenten att Zlatan har opererats i Pittsburgh av knäspecialisten Freddie Fu.

”Lyckad knäoperation”

Raiola meddelar samtidigt att operationen var lyckad och understryker med emfas att skadan inte innebär slutet på 35-åringens karriär.

Zlatan har genomgått en lyckad knäoperation. Han kommer återhämta sig fullt ut OCH SKADAN INNEBÄR INTE SLUTET PÅ HANS KARRIÄR”, står det i utlåtandet.

Operationen genomfördes av Freddie Fu och Volker Musahl, UPMC Sports Medicine program, i Pittsburgh”.

Tills vidare kommer Zlatan att stanna kvar i USA under Freddie Fus uppsikt och Mino Raiola låter meddela att spelaren, liksom det medicinska teamet, inte kommer vara tillgänglig för intervjuer under tiden.

Ibrahimovic meddelade själv efter sin skada att han var fast besluten om att komma tillbaka.

Jag kommer att komma tillbaka starkare. Att ge upp är inget alternativ”, skrev han på Instagram.

Zlatans kontrakt med Manchester United går ut efter säsongen.

Foto: TT och AFP
Foto: Emma Mattsson / �EMMA MATTSSON
ARTIKELN HANDLAR OM