Rakips succé: ”Trivs mycket bättre”

Foto: PETTER ARVIDSON, BILDBYRÅN

avStefan Alfelt

FOTBOLL

MALMÖ. I en halvlek flyttade Malmö boll i ett segt icketempo mot ett kompakt Örebro.

Sen byttes Erdal Rakip in med order att få fart på spelet.

– Jag skulle spela som jag spelat de senaste matcherna. Få upp bolltempot och hota framåt med djupledslöpningar, säger Erdal.

Inför årets allsvenska var han lite missnöjd med sin situation i truppen där han blivit en inhoppare och komplementspelare. Nu är 21-åringen plötsligt mer en av storfavoritens nyckelspelare.

– Innan spelade jag kanske en match, på bänken en, spelade två, bänken. Det blev svårt att hålla samma tempo hela tiden. Nu har jag fått starta i alla matcher utom denna och har speltempot i mig. Och självförtroende såklart.

”Snackat med tränaren”

Förr hamnade Erdal ofta på en kant. I år spelar han i mitten.

– Jag har snackat med tränaren. Min position är central innermittfältare. Det är där jag vill spela. Trivs mycket bättre där.

– Vi har stor trupp. Jag kan bara försöka visa att jag ska vara en startspelare men vi måste rotera. Jag är i den åldern där man vill spela hela tiden. Nu har jag fått spela här i början av säsongen. Bara att fortsätta så hela säsongen ut.

Örebro försvarade sig bra i första halvlek och tog ledningen tidigt i den andra då snabbe ensamforwarden Kennedy Igboananike utnyttjade Franz Brorssons misslyckade bakåtnick mot målvakten Johan Wiland.

– Vi kommer möta många lag som kommer defensivt med kontringsspel på en snabb forward som i dag. Gäller bara att få bolltempo och flytta boll hela tiden, säger Rakip.

Foto: BILDBYRÅN
Rakip och Persson.

Bakom Malmös vändning

Hans djupledsspel gav resultat med en straff när Brendan Hines-Ike inte hängde med.

– AC (Anders Christiansen) hittar fram till Alex (Alexander Jeremejeff) som slår till mig när jag kommer rättvänd. Jag försöker lobba förbi Örebroförsvararen som fäller mig. Med 1–1 kände vi att andra målet var på väg och att andra målet skulle komma.

Bollen hade Rakip aldrig kunnat hinna i kapp men en sån fällning är straff ändå.

– I första halvlek var det lågt tempo. Vi flyttar bara boll från sida till sida till sida. I andra halvlek hittar vi mer forward. Efter 1–1 var det bara att jaga ett andra mål.

Som kom till slut efter att Markus Rosenberg missat ett Yotuninlägg och gett Jeremejeff fritt fram att toffla in segermålet med en halvträff.

– Jättetufft att förlora. Vi gör en taktiskt jätte-, jättebra match. Vi frusterar dem och de måste skicka in ännu mer offensiva spelare och vi lägger ändå rätt. De få målchanser vi har är ändå rätt stora, säger Örebros tränare Alexander Axén.

ARTIKELN HANDLAR OM