Tungt avbräck för Bajen

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Sedan tidigare saknar Bajen fem spelare.

Nu kommer ytterligare ett avbräck.

Viktige Johan Persson missar matchen mot IFK Göteborg.

I går rapporterade Sportbladet om sjukstugan i Hammarby. Kennedy Bakircioglu och Leo Bengtsson är för sjuka för att träna, och dessutom stod det klart att Mario Musa, Stefan Batan och Romulo skulle missa onsdagens bortamatch mot IFK Göteborg.

Nu drabbas laget av ytterligare ett tungt avbräck. Mittfältskrigaren Johan Persson, som haft skadeproblem under våren, kan inte vara med mot IFK Göteborg.

– Vi fokuserar på spelarna som finns tillgängliga och vi vet att vi måste göra en stark insats om vi ska kunna göra ett bra jobb mot ett tufft lag, som dessutom har en bra tränare, säger Hammarbys tränare Jakob Michelsen.

Två killar födda 2000

I gårdagens intervju med Sportbladet berättade dansken om sin syn på den relativt tunna truppen i Hammarby.

– Truppen är inte den bredaste. Vi sa ju hej då till tio spelare inför säsongen, men har bara fått in fem namn. Det är inte mer än 20 spelare plus två målvakter, och då räknar jag med U19-spelarna. Men det positiva är att unga spelare får chansen. Jag vill ha en liten, men stark trupp. Nyförvärven ska alltid vara sådana som går direkt in i laget.

Och mot IFK Göteborg får två unga killar chansen i truppen. Olle Edlund och Elias Durmaz, båda födda 2000, är med i truppen och åker med till västkusten.

Stor respekt för Blåvitt

Där väntar ett motstånd som Michelsen har stor respekt för.

– Alla vet att det är ett fysiskt starkt lag som är bra på fasta situationer, men de blir också bättre och bättre med bollen. Jag gillar framför allt mina två landsmän: Sören Rieks och Mads Albaek, även om jag hörde att den senare kan missa matchen. Jag blir överraskad om inte Göteborg slutar på en topp fyra-placering innan säsongen är över, säger han och fortsätter:

– Det säger också något om IFK:s styrka att killen som blev vald till förra årets bästa spelare i Hammarby – David Boo Wiklander – inte är helt ordinarie där.

ARTIKELN HANDLAR OM