Djurgårdenhjälten: ”Förstår om Halmstad är besvikna över straffen...”

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

HALMSTAD. HBK-spelarna rasade.

Till och med Djurgården insåg att de hade fått en straff och seger ganska billigt.

– Jag förstår om Halmstad är besvikna över beslutet. Den här gången var det vi som hade tur, säger matchvinnaren Magnus Eriksson.

Två bedömningar av domaren Johan Hamlin hamnade i centrum efter Djurgårdens 1-0-seger borta mot Halmstad.

I 19:e minuten var matchens lirare, Halmstads Sead Haksabanovic, på väg igenom men ramlade i kamp med Djurgårdens högerback Felix Beijmo i straffområdet.

Hamlin blåste av, men dömde frispark och varnade HBK-talangen för filmning.

”Ser ingen kontakt”

– Han söker den och slänger sig bara. Jag ser ingen kontakt, han lägger sig bara ner, säger Hamlin efter matchen.

Haksabanovic har en helt annan uppfattning:

– Jag tycker att det är mer kontakt än vid deras straff. Så, ja, jag tycker det är straff. Det är bara att glömma och fortsätta. 

– Man är förbannad men jag får hålla det inombords. Annars kanske man säger något man inte borde säga, menar Sead Haksabanovic.

I en match där hemmalaget Halmstad under den andra halvleken tog över mer och mer av spelet och där Andreas Isaksson vid flera tillfällen räddade Djurgården blev det åter en situation där domaren Johan Hamlins beslut blev avgörande. 

I 85:e minuten föll Dif-inhopparen Aliou Badji i en närduell med hemmaförsvararen Adnan Kojic.

Badji: Är straff

Hamlin blåste straff och möttes av starka protester från hemmaspelare, ledare och publik. 

– Jag tycker det är straff. Han tar tag om mig först, säger Badji.

– Det är en fasthållning, tröjdragning. Det är i slutläget han (Kojic) håller fast honom (Badji) så att han ramlar bakåt, säger domare Hamlin bestämt 1,5 timme efter slutsignalen när han ska lämna Örjans vall.

Åter var Halmstadspelarna, inte helt omotiverat vad det verkar av tv-repriserna, av en annan uppfattning:

– Det är inte i närheten av straff. Så fort domaren blåser är jag inställd på att springa uppåt eftersom jag tror det är frispark. Det är klart han som går in i mig med armbågen mot halsen. Jag faller nedåt och han faller över mig, säger Adnan Kojic.

Tredje målet för Mange

Straffen satte Magnus Eriksson säkert i mål. Mål för tredje matchen i följd och andra straffen i rad från Djurgårdenspelaren. 

– Vi har ingen bestämd straffordning mellan mig, Kim (Källström) och Othman (El Kabir). Nu har det blivit att jag har tagit två straffar i följd. Jag kände mig säker redan mot Malmö och Kim hade fått en smäll på egen planhalva, säger Magnus Eriksson.

– Spontant är det inte den mest solklara straffen i världen. Under en säsong jämnar det ut sig. Jag förstår om HBK är besvikna över beslutet. 

Vad betyder målen för dig?

– Jag har snarare varit en spelare som stått för fler assist än mål. Det är skönt att målen kommer nu. 

Om Djurgårdens spel som hackade rejält stundtals, säger Eriksson:

– Det är tätt mellan matcherna. Det går upp och ner men vi jobbar stenhårt och vi ser att vi har något på gång. Vi, och även jag själv, kan bättre. Men vi är bara i början av den här resan.