Fruktar ny stjärnflykt från Premier League

Experterna: Tittar ständigt över axeln

Alexis Sanchez sägs vilja till Bayern München, Philippe Coutinho (mitten) och Eden Hazard placeras i Barcelona respektive Real Madrid.

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Engelsk fotboll är långt efter Europas bästa lag.

Det slår Rio Ferdinand och Steve McManaman fast efter semifinalspelet i Champions League och varnar samtidigt för den nya stjärnflykt som kan vara att vänta.

Detta då Alexis Sanchez påstås ha valt Bayern München och såväl Eden Hazard som Philippe Coutinho fortsätter att ryktas till Spanien.

Den andra semifinalen i Champions League mellan Atlético Madrid och Real Madrid började i ett rasande tempo. Sedan ökade den. I BT Sport satt samtidigt engelska fotbollsprofilerna Rio Ferdinand samt Steve McManaman och häpnade över hur långt efter Premier League-lagen halkat.

– Chelsea är närmast, de har ett lag och en ordentlig förstaelva, en genuin förstaelva, sa Rio Ferdinand i BT Sport enligt Daily Mail och menade att de engelska topplagen är i en ”övergångsperiod”.

”Är alltid i en övergångsperiod”

Ett ord kollegan Steve McManaman reagerade på.

– Det känns som de engelska lagen alltid är i en övergångsperiod. Det här är Real Madrids sjunde raka semifinal. Det är ingen överraskning att Madrid, Bayern, Barcelona och Juve tar sig långt varje år. De gör små förbättringar varje år. I England är det bara ”oj, vi hade en dålig säsong. Det är nog bäst att vi river allt och börjar om från början”. Vi tvingas alltid jaga. Vi behöver lite mer tålamod med tränarna och måste behålla våra bästa spelare, sa McManaman.

Le Parisien: Sanchez har valt Bayern

Något som i sommar återigen kan visa sig bli svårt. Franska Le Parisien skriver på torsdagen att Arsenals Alexis Sanchez bestämt sig för att lämna klubben och nu valt tyska Bayern München – före Manchester City, PSG, Chelsea och Inter – som sin drömdestination.

Samtidigt fortsätter Chelseas Eden Hazard att placeras i Real Madrid och Liverpools Philippe Coutinho i FC Barcelona.

– De bästa spelarna lämnar aldrig dem (Real och Barcelona) eller Juventus men när vi får en stjärna till Premier League, som Chelsea och Eden Hazard, så är det ”Real Madrid vill ha honom”. Coutinho, åh ”Barcelona vill ha honom”. De tittar ständigt över sina axlar efter bättre alternativ, säger Steve McManaman.

ARTIKELN HANDLAR OM