Zlatans United fick nöja sig med oavgjort på usel plan

Foto: AFP Sport
FOTBOLL

Dålig plan och seg match.

Men med en assist såg Zlatan Ibrahimovic till att Manchester United fick med sig 1–1 från ryska Rostov.

– Jag vill inte prata om planen. Det var ingen rolig match för åskådarna, säger United-målskytten Henrikh Mkhitarjan till Eurosport.

Det var ingen välspelad eller underhållande Europa League-match mellan Rostov och Manchester United. Men det är förståeligt med tanke på förutsättningarna.

Usel plan

Gräset på arenan Olimp 2 var under all kritik. Det var väldigt svårspelat. Matchen slutade 1–1.

– Vi försökte vinna matchen. Vi spelade så bra vi kunde på den planen. Jag vill inte prata om planen eftersom den var usel för båda lagen. Det var ingen rolig match för åskådarna, säger Henrikh Mkhitarjan till BT Sport enligt BBC.

Premier League-klubben tog ledningen i slutet av första halvlek.

I den 35:e minuten spelade Zlatan Ibrahimovic in bollen till Henrikh Mkhitarjan som från nära håll ordnade 1–0. Aleksander Bukharov kvitterade till 1–1 i den 53:e minuten.

– Zlatan gjorde en fantastisk assist. Han såg mig och gav mig bollen, så det var bara att göra jobbet, säger Mkhitarjan till Eurosport.

Retur 16 mars

Första halvlek var en seg tillställning, men den andra halvleken blev bättre. FK Rostov jagade ett segermål i slutet, men United höll undan och fick med sig 1–1.

– Det var en bra match med tanke på förutsättningarna. Det var omöjligt att spela bättre, det var omöjligt att köra passningsspel. Vi gjorde det bra. Vi stod för ett misstag i defensiven, säger managern José Mourinho till Eurosport.

Nästa torsdag, 16 mars, spelas returen på Old Trafford.