”Jag förstår hur folk kan begå självmord”

Rio Ferdinand berättar om mörka tiden

Av: Fredrik Jönsson

Publicerad:

Förre fotbollsspelaren Rio Ferdinand förlorade sin fru i cancer.

I en BBC-dokumentär berättar han att han började dricka alkohol efter hennes död – och han ”förstår” de som begår självmord.

– Du inser att spela fotboll var en jävla dans på rosor i jämförelse med att tala om för dina barn att inte mamma kommer tillbaka, säger Rio Ferdinand enligt The Sun.

Ferdinand med avlidne frun Rebecca.
Foto: Jon Super / TT / NTB Scanpix
Ferdinand med avlidne frun Rebecca.

För två år sedan förlorade Rio Ferdinand sin fru Rebecca. Hon avled i cancer och lämnade den förre mittbacken ensam med tre barn.

”Då alla problem börjar”

Ferdinand har tidigare inte pratat öppet om den tragiska händelsen. Men The Sun skriver att Ferdinand har medverkat i en BBC-dokumentär och för första gången pratat om hans mörka tid efter fruns bortgång.

– Du inser att spela fotboll var en jävla dans på rosor i jämförelse med att tala om för dina barn att inte mamma kommer tillbaka. Jag hade aldrig behövt att göra något sådant, något så känslomässigt dränerande och jobbigt, säger Ferdinand.

– Du tänker: ”Jag klarar mig”. Du sitter där, barnen ligger i sängen, men du själv kan inte sova. Det är då alla problem börjar.

”En ensam mörk plats”

Rio Ferdinand, som hade en fantastisk karriär med många framgångsrika säsonger i Manchester United, hade fram till dess ”aldrig förstått” de som tog självmord.

Men i de stunderna var det annorlunda.

– När du befinner dig där så kan du förstå varför människor sjunker så lågt. Det är en ensam mörk plats. Jag kan lätt förstå varför folk kan gå så långt, säger Ferdinand.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.