Benfica vill kalla hem Lindelöf

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
FOTBOLL

FUNCHAL. Victor Nilsson Lindelöf, som har en liten fotskada, har landat med svenska landslaget på Madeira.

Samtidigt vill hans klubb Benfica att mittbacken åker hem till Lissabon uppger tidningen A Bola.

Under söndag kväll landade det svenska landslaget i Funchal. Efter en dryg fem timmar lång resa möttes de av svensk försommarvärme och ett portugisisk journalistuppbåd, som mest intresserade sig för Benficas svenska stjärnback Victor Nilsson Lindelöf.

På tisdag väntar en vänskapslandskamp mot Portugal.

Stukad fot

Victor Nilsson Lindelöf missade VM-kvalet mot Vitryssland (4-0) och är fortsatt osäker på spel på tisdag, men han åkte med landslaget till Madeira.

Niklas Bodell, landslagets kommunikationschef meddelade inför avfärden att beslut om spel kommer att fattas närmare match.

”Får inte chansa”

Enligt portugisiska uppgifter vill mittbackens klubb Benfica dock att deras spelare återvänder hem för att träna och rehabilitera sig. Benfica möter Porto i ligan på lördag. Enligt tidningen A Bola ska klubben ha framfört sitt önskemål till den svenska landslagsledningen.

Enligt Niklas Bodell, kommunikationschef på Svenska fotbollförbundet finns det dock ingen motsättning mellan landslaget och Benfica.

– Det är i största samråd överenskommet med Benfica att "Vigge" kan rehabilitera sig med oss. I den frågan råder det ingen motsättning, säger Niklas Bodell.

Är Victor Nilsson Lindelöf aktuell för spel på tisdag?

– Vi har sagt att vi gärna avvaktar ända in i det sista för att avgöra så sent som möjligt. Är det möjligt använder vi gärna "Vigge" i en match mot Portugal, men vi avvaktar.

Mittbackskollegan Andreas Granqvist skulle gärna få en match tillsammans med Victor Nilsson Lindelöf, men avvaktar besked.

– Vi får se hur hans fot mår men det är ingen idé att chansa om han inte är hundra procent, säger Granqvist.

Foto: MARCUS ERICSSON
Det svenska laget anländer till Portugal.