Hans löfte för att få lämna Arsenal

Foto: TT
Arsène Wenger hämtade Fredrik Ljungberg till Arsenal 1998. Svensken blev kvar till 2007 och spelade bland annat i Champions League-finalen 2006.
FOTBOLL

I måndags kom beskedet att Fredrik Ljungberg lämnar Arsenals organisation.

Men inte utan Arsène Wengers godkännande.

– Vi lät honom lämna på ett villkor…, säger tränaren.

I juli förra året klev Fredrik Ljungberg in i Arsenals organisation som P15-tränare.

I måndags kom beskedet att han lämnar.

Den svenske Arsenal-ikonen följer med Arsenals akademichef Andries Jonker till den krisande Bundesliga-klubben Wolfsburg där Jonker blir ny huvudtränare.

– ”Freddie” ska jobba med den individuella utvecklingen av spelarna, förklarade Jonker.

”Ska ses som utbildning”

Nu berättar Arsène Wenger om spelet bakom kulisserna.

Arsenals huvudtränare säger att det fortfarande finns en långsiktig plan för Fredrik Ljungberg i ”Gunners” och att han lät den forne stormittfältaren lämna – på ett villkor.

– Vi lät honom gå till Wolfsburg, men mot löftet att han ska komma tillbaka hit till Arsenal om det öppnar upp sig en plats här igen. Det här ska ses som en del av hans utbildning för att bli tränare. En bra erfarenhet. Förhoppningsvis kan vi få nytta av den i Arsenal framöver, säger Wenger till Arsenals hemsida.

Han har hela tiden haft en tät dialog med Ljungberg under svenskens tid som P15-tränare.

– ”Freddie” har gjort extremt bra ifrån sig där, säger Wenger.

”Bra möjlighet”

Wolfsburg ligger på 14:e plats i Bundesliga och är i allra högsta grad inblandad i nedflyttningsstriden. Arsène Wenger tror att Andries Jonker och Fredrik Ljungberg kan ändra på det.

– Wolfsburg är en bra möjlighet (för Jonker och Ljungberg) för de har den tredje största budgeten i Bundesliga. Tittar du på deras trupp så ser du att de har väldigt bra spelare, så jag tror att de kan rädda dem från nedflyttningsstriden, säger Wenger.

ARTIKELN HANDLAR OM