Jonas Olsson

Jonas Olsson klar för Djurgården

Av: 

Martin Tolén

FOTBOLL

Efter Andreas Isaksson och Kim Källström.

Nu är även Jonas Olsson, 34, klar för Djurgården och kan debutera redan i helgen.

– Jag har pratat mycket med Kim och Isak som jag känner bra sedan landslagstiden och kommer hem till en allsvenska som har utvecklats jättemycket, säger Olsson.

Djurgårdens IF fortsätter att rusta upp med tidigare svenska landslagsspelare.

Under fjolåret blev Andreas Isaksson klar och tidigare i vintras vände Kim Källström ”hem” från schweiziska Grasshoppers.

Nu är även mittbacken Jonas Olsson, 34, klar.

– Jag har pratat mycket med Kim och Isak som jag känner bra sedan landslagstiden och jag känner att jag kommer hem till en allsvenska som har utvecklats jättemycket. Samtidigt har jag haft det tyngre med speltid i West Brom. Det har ju varit ett riktigt bra år för laget men konkurrensen har varit riktigt tuff, säger Olsson i ett pressmeddelande.

”Fysiskt sett bästa form”

34-åringen hämtas in från West Bromwich där det bara blivit sju matcher den här säsongen och det var en av de främsta anledningarna till att den förre landslagsmannen ville lämna.

– Fysiskt sett känner jag att jag är i kanske den bästa formen jag varit i så då har beslutet växt fram. Jag vill spela matcher och chansen att få spela i en stor klubb i Allsvenskan har lockat. Jag har ju tidigare varit i Landskrona, Nijmegen och West Bromwich som alla har varit mittenlag, så det är kul att komma till en förening med höga ambitioner. För egen del kommer jag själv hit med stora ambitioner så det passar ju bra.

”En riktig fältherre”

Olsson är spelklar redan i helgen och kan göra tävlingsdebut för Djurgården i seriepremiären mot Sirius om en och en halv vecka.

– Vi är oerhört glada att ha Jonas på plats hos oss. Han blir en viktig kugge för oss i defensiven inför den allsvenska starten. Ser man på hans meriter får vi in en riktig fältherre i försvaret med en stor vinnarskalle. Det här är något vi har sökt aktivt efter så det ska bli väldigt intressant att se honom leda backlinjen i den blårandiga tröjan framöver, säger sportchefen Bosse Andersson.


Skapa ditt lag i Sportbladet manager om allsvenskan! Utmana dina vänner och vinn fina priser.


Publisert:

LÄS VIDARE

Andreas Isaksson blev bara bäst

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Jonas Olsson

Andreas Isaksson

Kim Källström

Djurgårdens IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll