Blåvitts lagkapten: ”Vi bajsar ner oss för Östersund”

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
FOTBOLL

GÖTEBORG. Utspelade av Östersund. På hemmaplan.

Sebastian Eriksson var vansinnig på medspelarna efteråt.
– Vi går ut och bajsar ner oss. Vi kan inte gå ut och ha sån respekt för ett lag, det är inga utomjordingar vi möter, säger han.

IFK Göteborgs Gamla Ullevi-borg revs i markhöjd under den första halvleken. Östersund hade ett jätteläge att göra mål redan efter tio sekunder, och 1-0 i paus var i rejäl underkant. Hemmaspelarna kom fel i markeringen, tog fel löpningar, vågade inte hålla i bollen, passade fel, och såg ut att möta ett världslag.
– Vi har sån respekt för Östersund, och det funkar inte. Man kan inte gå ut och ha sån respekt för ett lag om det inte är Barcelona eller Real Madrid, vad fan. De har sex poäng mer än oss, det är inga utomjordingar vi möter, det märker vi ju i andra halvlek om inte annat när vi också börjar spela lite fotboll, säger Sebastian Eriksson.

Arg efter förlusten

Sist ut från det blåvita omklädningsrummet. Men fortfarande förbannad.

– Om man springer ut och är rädd när man spelar fotboll så ger man det andra laget fördelar. Då ser det ut som det gör också.

Varför har ni den respekten för dem?
– Jag vet inte, jag kan bara prata för mig själv.
Har du själv den respekten?
– Nej. Jag har inte respekt för någon på det viset att jag bajsar ner mig.

Även Tobias Hysén var förbannad på medspelarna. Skälet var sättet som Östersund mål (i den åttonde minuten) kom till på.

– De spelar ungefär som vi sagt att de ska göra, och som vi förberett oss på. Men när vi suttit ner och snackat om det här i tre dagar, och sen ändå släpper in ett mål så… Då blir det svårt. Det vete fan vad vi sysslar med egentligen.

Blev utbuade

Den blåvita hemmapubliken gjorde det väldigt tydligt efteråt vad de tyckte om spelarnas insats. Buandet var kompakt, även när spelarna gick fram för att tacka klacken.
- För mig är det skit samma. När vi förlorar så bryr jag mig inte så mycket om de buar eller inte. De har rätt att säga vad de tycker. Vi ska inte förlora på hemmaplan, det är inte så mycket mer att säga om det, säger Hysén.
Sebastian Eriksson var fåordig om buandet.
– Det är alltid så när vi förlorar, då blir man utbuad. Det är vi vana vid. Det är väl inget konstigt med det, verkar det som. Om vi förtjänar det? Jag vet inte, men det gör vi väl alltid när vi förlorar, eller?

ARTIKELN HANDLAR OM