”Inte fattat vad jag gjort för klubben”

FOTBOLL

Han har varit en nyckelspelare för klubben under flera år - både innan och under allsvenskan.

Men Omar Eddahri får inget bra avsked från AFC Eskilstuna.

– Jag tror inte att man i den här ledningen riktigt har fattat vad man ha gjort för klubben, säger 27-åringen

Omar Eddahri kom till AFC Eskilstuna 2014. 27-åringen var en nyckelspelare när klubben oväntat nådde allsvenskan, och han har varit en viktig spelare i kampen om ett nytt allsvenskt kontrakt.

Hans avtal med AFC går ut efter säsongen och han har redan meddelat att det inte blir någon fortsättning. Det återstår en allsvensk match 2017, men Eddahri får inte vara med i de sista matcherna på säsongen.

Tycker klubben gör fel

Klubben har sagt att de vill använda spelare som ska stanna kvar. Därför saknades Eddahri mot Halmstad, och därför finns han inte med mot Sirius.

– Det är inte ett avslut som jag hade fått om Özcan (Melkemichel) hade varit kvar. Jag tror inte att man i den här ledningen riktigt har fattat vad man ha gjort för klubben, och hur länge man varit med. Då tycker inte jag det ska spela någon roll att de ska satsa på spelare som ska vara kvar, säger Eddahri och fortsätter:

– Jag är inte bitter, det är mer tråkigt efter allt man har gjort. Men fotboll är en business.

Omar Eddahri tränar på egen hand och sedan blir det semester där han bland annat ska hälsa på kompisen Stefan Silva i Palermo.

– För mig ändras ingenting. Jag kommer ha det rätt bra ändå. Det är nog mer jobbigt för klubben, det ser inte så jättebra ut. Jag har gjort det jag har kunnat, jag gav allting på plan, jag gav 150 procent i varje match, jag kan gå därifrån med huvudet högt.

”Det känns ovärdigt”

Hur fick du reda på att de inte ville använda dig i slutet?

– Första var jag sjuk inför Elfsborg, så jag tränade inte helt då. Därför startade jag inte och efter det kollade jag läget om de sista två matcherna - eftersom vi redan var klart för degradering. Det finns ju klubbar som jobbar så, att de inte vill använda spelare som ska lämna, så det var därför jag frågade.

– De sa att de hade planerat att gå en annan väg, det var inget mer med det. Okej, sa jag. Jag sa inte emot eller något. Det känns ovärdigt att behöva snacka sig in i de sista två matcherna.

”Livet är ingen film”

Varför tror du att de gör så här?

– Jag vet inte, de kanske blev irriterade för att jag gick ut och sa att jag skulle lämna efter matchen mot IFK Göteborg. Men jag har ju hela tiden gjort mitt bästa.

– Jag är inte sentimental, livet är ingen film där det alltid ska vara ett perfekt avslut. Jag har haft en jättefin tid, framför allt ska Özcan (Melkemichel), Ivan (Ristic) och Azad Budak ha ett stort tack, de har byggt upp mig som spelare.

Du har ryktats till en del klubbar - hur är din situation nu?

– Det är väl en tredjedel av klubbarna i allsvenskan som har skickat en förfrågan, eller vad man ska säga. Och det är en del utomlands också.

När tar du ett beslut?

– Förmodligen före december. Det räknar jag med i alla fall.

Foto: K-G Z FOUGSTEDT / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM