AIK hyllade Malmö: Måste ta av hatten

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
FOTBOLL

En poäng mot Malmö gör att AIK tar ett steg närmare en Europaplats.
Inför toppmötet applåderade gästerna de svenska mästarna.
– Det är inte mer än rätt, men det smärtar lite, säger Rikard Norling till C More Sport.

Malmö har redan vunnit SM-guldet. I allsvenskans toppskikt återstår kampen om de två kvalplatserna till Europa League.

För tvåan AIK började omgång 28 lysande. Topplagen Djurgården, Häcken och Norrköping tappade alla poäng, så en seger mot Malmö skulle innebär att en biljett ut i Europa nästa säsong var ordnad.

”Bara att gratulera”

Strax före avspark tågade AIK in först på gräset. De delade upp sig i två led och applåderade när hemmalaget tågade in däremellan.

– Det är respekt som spelarna visar varandra. Det är inte mer än rätt, men det smärtar lite, säger Rikard Norling till C More Sport.

Tränaren hade hand om Malmö 2011–2013.

– Vi vet hur hårt vi jobbar varje dag för att vinna, så när ett annat gäng gör det måste man kunna ta av sig hatten och gratulera, säger han.

”Den är svettigast”

Någon trepoängare blev det inte för AIK. Trots frilägen av Henok Goitom och Chinedu Obasi slutade matchen mållös, mycket tack vare MFF-målvakten Fredrik Andersson som i sin sena säsongsdebut i allsvenskan glänste. Om räddningen på Obasis chans säger Andersson:

– Jag får upp en hand. Den är svettigast, tror jag.

Tabelltvåan AIK har två poäng ner till trean Djurgården och fem poäng till Östersund och Häcken. Vinst i nästa omgång mot IFK Göteborg och biljetten till Europa är säkrad.

Malmö FF:s guldsäsong – ledde allsvenskan från omgång 2 00:40
ARTIKELN HANDLAR OM