”Vet inte om jag ska kommentera Blåvitt”

FOTBOLL

JÖNKÖPING. IFK Göteborgs genomklappning skickade Jönköping till kval.

– Jag vet inte om jag ska kommentera det över huvud taget? Jag tror att de har en del fans som rannsakar dem rätt så bra i stället. Förlora hemma med 0-3 i en avslutande match efter en halvpissig säsong, det säger väl det mesta, säger Tommy Thelin.

1 av 3 | Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYR ÅN

Jönköping hade det i egna händer, men trots en stark press så lyckades de aldrig göra mål på Östersund. 0-0, samtidigt som bottenkonkurrenten GIF Sundsvall överraskande krossade IFK Göteborg, gör att det blir Jönköping som får försöka kvala sig kvar i allsvenskan.

Stor besvikelse

Besvikelsen efteråt var stor, även om Jönköpingsspelarna höll igen den värsta kritiken mot Blåvitt.

– 0-3? Det var konstigt. Det var ett lite märkligt avslut på säsongen får man säga, säger Daryl Smylie.

Förvånad?

– Ja, om jag nu ska lägga fokus på det. Vi ska ändå göra vårt jobb och vinna här, men lite förvånad är jag.

Jönköpings lagkapten Tommy Thelin hade ett skott i stolpen, plus ytterligare en handfull fina lägen.

– Det är frustrerande att vi inte gör mål, men sån är fotbollen ibland. Blåvitt? Ja, jag får nog säga att jag är förvånad. Det trodde jag faktiskt inte. Men sån är fotbollen också. Jag vet inte om jag ska kommentera dem över huvud taget, det är vi i Jönköping som har satt oss i den här situationen.

Hundraprocentig i kval

För Jönköping väntar nu kval mot Trelleborg, trea i Superettan. Tredje kvalet i Thelins karriär, och han är hundraprocentig hittills.

– Två av två, vi har slagit ut både Öster och Sirius i Superettankval. Det är jag fan nöjd med.

Ser du er som favoriter?

– Ja, med tanke på att vi kommer från allsvenskan så måste jag säga det. Men jag har sett Trelleborg mycket i år, de har ett starkt omställningsspel och en del bra spelare där framme.

Positiv känsla att du har vunnit tidigare kvalmöten?

– Ja, absolut. Vi älskar att tävla, och såna här matcher är verkligen utslagsmatcher, så det kommer bli otroligt roligt. Ångest? Nej, absolut inte. Vi har har ett jobb att göra. Är man på den här nivån måste man älska att tävla. Tycker man inte det är roligt så kanske man ska bli journalist i stället…?

ARTIKELN HANDLAR OM