Wilsheres besvikelse: ”Jag borde varit med”

avMartin Tolén

FOTBOLL

Jack Wilshere ratades i den engelska VM-truppen.

Helt fel, tycker han själv.

”Jag borde ha varit med och fått chansen att göra ett rejält avtryck”, skriver Arsenalstjärnan på Twitter.

I onsdags presenterade Gareth Southgate sin trupp till sommarens fotbolls-VM i Ryssland.

Där valde den engelske förbundskaptenen att rata både Joe Hart och Arsenalstjärnan Jack Wilshere trots att den sistnämnde – jämfört med de senaste åren – haft en stark säsong.

– Jack hade en bra period runt jul, men har inte varit så effektiv i slutet av säsongen. Han har inte spelat en match för oss och jag var nöjd med hur vi presterade i landskamperna i november och mars, motiverade Southgate sitt beslut enligt Daily Mirror.

”Jag borde ha varit med”

Nu talar Wilshere ut om petningen.

Efter att ha publicerat ett foto direkt efter uttagningen på honom och Joe Hart med orden ”lyssna inte på dem, vi är bra fotbollsspelare”, har nu 26-åringen utvecklat sina tankar i ett Twitterinlägg.

”Det är på tiden att jag säger mitt... Jag är naturligtvis väldigt besviken över att ha lämnats utanför VM-truppen. Jag har känt mig i frisk, bra och stark hela säsongen och tycker att jag borde ha varit med och fått chansen att göra ett rejält avtryck”, skriver Wilshere.

Men trots besvikelsen vill han inte kritisera Gareth Southgate.

”Jag måste respektera tränarens beslut och önskar hela truppen all lycka i turnerningen. Jag kommer att hålla på England precis som hela nationen”, skriver han.

England inleder VM-turneringen mot Tunisien 18 juni och möter därefter Panama och Belgien.

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM