”Mina vänner stod i MFF-klacken”

Blåvitts hjälte är fostrad i Malmö och MFF

Foto: Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN
Wernersson.

avJohan Flinck

FOTBOLL

MALMÖ. Född och uppvuxen i Malmö med MFF som moderklubb.

Då var Victor Wernersson med och sänkte MFF med sitt första allsvenska mål.

– En del av mina vänner stod i MFF-klacken, säger Blåvitt-mittfältaren.

19 år gammal tvingades Victor Wernersson ge upp drömmen om att spela i Malmö FF:s a-lag efter att gått genom alla ungdomslag i klubben.

Till skillnad från lagkamrater som Franz Brorsson, Erdal Rakip, Pa Konate och Pawel Cibicki flyttades han aldrig upp i a-truppen utan valde i stället att 2015 flytta till Syrianska i superettan.

Ett halvår i Danmark

Efter 2,5 år i Södertäljeklubben spelade han förra hösten i danska Vejle innan IFK Göteborg lockade över honom inför den här säsongen.

På måndagen var han tillbaka i Malmö och chockade hemmapubliken när han satte dit 1–0 strax före paus med sitt första allsvenska mål och lade grunden till Blåvitts tunga 2–1-seger.

– Otroligt skönt. Att det är mot Malmö är förstås en bonus, säger han på tydlig malmöitiska.

”Får ta den långa vägen”

Menar du att det är en bonus eftersom de aldrig gav dig chansen i a-laget?

– Jag är inte besviken över det. Jag blev besviken då, det var ju det man hoppades på. Men man får ta den långa vägen. Det var bra för mig att komma till Syrianska. Jag utvecklades mycket där och fick förtroende. Nu är jag bara glad att jag är här (i IFK Göteborg).

Hade du släkt och vänner på läktaren?

– Ja, familjen och flickvännen och hennes familj var här. En del av mina vänner också. Men några stod nog i MFF-klacken. Min familj stod på Göteborgs sida i alla fall (skratt).

ARTIKELN HANDLAR OM