”Fantastiskt att få avsluta med det här”

Tog första titeln – sedan SM-guldet 2003

Av: Pelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:

Senast Andreas Isaksson vann en titel var med Djurgården 2003.

Nu har han gjort det igen – i sin sista säsong i karriären.

– Så otroligt skönt, säger målvakten.

Han stod för en perfekt insats i svenska cupen från start utan att släppa in ett enda mål, varken i grupp- eller slutspel.

Väl i finalen tvingades Andreas Isaksson till förvånansvärt få svåra ingripanden mot Malmö, men vid ett tillfälle testades han rejält i den första halvleken.

Den förre landslagsmålvakten räddade ett hårt skott från Markus Rosenberg och fick en rejäl smäll när han fångade in sin egen retur före Carlos Strandberg.

– Det smällde på och det kändes att det var en cupfinal. Men vi stod upp bra och gick segrande ur den kampen också tycker jag, säger Isaksson.

”Nu får vi njuta”

Många fler chanser än så skapade inte Malmö och Isaksson kunde bara njuta när Jonathan Ring avgjorde mötet med sitt 3–0-mål i slutet.

– Vi gör en väldigt bra match och kontrollerar spelet bra.

– Det var länge sen jag vann något sist. 2003, femton år sen. Så otroligt skönt. Otrolig glädje att få göra det inför hemmafansen.

Så vida Dif inte rycker upp sig rejält och blandar sig in i den allsvenska guldstriden i höst var det här 36-åringens sista chans att vinna en titel igen eftersom han lägger av efter säsongen.

– Att få avsluta med en sån här grej är fantastiskt. Det har gått lite knackigt i allsvenskan men nu får vi njuta av det här, säger han.

Iskasson tackar fansen.
Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Iskasson tackar fansen.
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.